Автор Тема: Прецакан SATA Maxtor или...  (Прочетена 1397 пъти)

never_mind

• Напреднали
  • Публикации: 215
  • Distribution: Debian/Testing
  • Window Manager: Xfce4
    • Профил
Прецакан SATA Maxtor или...
« -: Oct 02, 2005, 08:36 »
Значи преди около 2 седмици си пускам winXP и истановявам че не иска да тръгне.Спира слек като мине онова червейче дето позазва че Вин зарежда.... нито Save mode, нищо не помогна, затрих си партишъна и викам ще го инсталлна на чисто.... уви инсталацията не иска да тръгне... след зареждане на драйверите за SATA-та разпознава харда, но не и партишъните... викам май ще се налага LLF и си закачих по малкия хард който имам (IDE 30GB) да си прехвърля информацията... на него също има ХР... и какво става... когато и двата харда са закачени ХР-то на 30-ката и то не зарежда... след червейчето дава син екран и IRQ7 някакъв конфликт.... но ако откача sata-та си зарежда нормално... и незнам къде е проблема но ако е в контролерите ще е адски гадно, надявам се един LLF който ще изчисти mbr-то да оправи работата, най-интересното е че на изтрития 1-ви дял където беше ХР-то на сата-та инсталирах Debian Sarge , всичко мина успешно,  но сега когато работя под него, от време на време ми излиза съобщение IRQ7 нещо си, но това не ми спира работата.Та от целия този разказ имам 1 въпрос-Опасно ли е за хардуера ми ако оставя нещата така и работя под debian или при 1-ва възможност да го нося в фирмата, ако мислите че LLF ще оправи нещата също съм навит... дайте съвет какво да правя....
Активен

misho_cg

• Напреднали
  • Публикации: 350
    • Профил
« Отговор #1 -: Oct 02, 2005, 11:18 »
Пробвай първо да пренаредиш прекъсванията от биоса. Виж дали нещо не се трепе на 7-мо със САТА контролера? (като излиза таблицата на прекъсванията натисни  <Pause> от клавиатурата за да я прочетеш)
Успех
Активен

раят за котките, всъщност е адът на мишките !

never_mind

• Напреднали
  • Публикации: 215
  • Distribution: Debian/Testing
  • Window Manager: Xfce4
    • Профил
« Отговор #2 -: Oct 02, 2005, 13:37 »
Ми ще пробвам ама не съм сигурен че мога да наглася IRQ-тата не съм толкова навътре в нещата, а точната грешка която вади Дебианчо е:
Примерен код
purious 8259A interrupt: IRQ7
Активен

• Гост
« Отговор #3 -: Oct 11, 2005, 22:43 »
ами виж дали не са ти настроено от джъмперите на едно и също.мастер и слейв -за хардовете .на мен ми се е случвало същото -не иска да захапе инсталация,а на друго дъно тръгна,и обратното с друг диск на "проблемното " дъно върви-оказаха се капацитетите?а дъното на 1 годинка?!
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
SATA дискове кернел 2.6.9
Настройка на програми
nakov 1 5729 Последна публикация Oct 21, 2004, 11:38
от
SATA проблем
Настройка на хардуер
RH9 0 4576 Последна публикация Oct 31, 2004, 02:08
от RH9
Проблем със стартирането от SATA HDD