Автор Тема: проблем с кърнъл 2.6.20.7 на слак 11  (Прочетена 852 пъти)

beyer

• Участници
  • Публикации: 7
    • Профил
имам нужда от малко помощ , благодаря преварително .
Имам една машина 586 на 200мхз с 64мб рам и 2гб хард диск , на нея съм качил слак 11 и по дефаулт кернела е 2.4.33.3 , искам да я използвам за рутер , за да мога да си вържа към нея  другите два компа в локална мрежа , като начало дръпнах от нета кернел 2.6.20.7 , направих меню конфиг , където отбелязах с * файловите системи и сложих нетфилтер и модулите за iptables , друго не съм пипал , след това направих make bzImage V=1 , после make modules , make modules_install , make install , (пробвах и ръчно) , едитнах /etc/lilo.conf и там добавих новото ядро , стартирах lilo и всичко изглежда наред , reboot ...
излиза ми лило-то с двата кернела - стария и новия , но като избера новия - 2.6.20.7 компютъра се рестартира ... правя всичко точно както е обяснено на много места е интернет ... а ако избера стария кърнъл всичко е наред и машината работи както трябва , моля ако някой знае защо се получава така да пише . благодаря на всички
Активен

sdr

• Напреднали
  • Публикации: 655
    • Профил
проблем с кърнъл 2.6.20.7 на слак 11
« Отговор #1 -: Apr 20, 2007, 17:08 »
Пробвай да вземеш стария конфиг от /proc/config.gz да го разархивираш и сложиш в /usr/src/linux/.config

след това make oldconfig след това make meunconfig не забравяй да сложиш и твоите драйвери за харддисковете (иначе трябва да правиш initrd) и пробвай пак
Активен

beyer

• Участници
  • Публикации: 7
    • Профил
проблем с кърнъл 2.6.20.7 на слак 11
« Отговор #2 -: Apr 21, 2007, 13:54 »
menu oldconfig -> всичко е 6
Активен

ivo1204

• Напреднали
  • Публикации: 987