Автор Тема: Проблем със звука  (Прочетена 703 пъти)

Gruntz

• Напреднали
  • Публикации: 67
    • Профил
Проблем със звука
« -: Aug 01, 2007, 10:44 »
Здравейте.

Имам следният проблек със звука. Преди време използвах Ubuntu 7.04, звука си работеше добре. След това сложих Slackware 12, звука отново работеше. После реших да си сложа и Windows XP, трябва ми за работата, и си направих системата с dual boot с lilo. И от тогава няма звук. ( не че ми е виновен windows-a но разказвам какво се случи, може да помогне за решаване на проблема ми ). Сложих си пак Ubuntu, звук няма. Сложих Slackware, пак няма звук. Проблема е, че всичко изглежда наред. XMMS-a си работи, песента си върви, секундите си текат, могат да сменям песни, да местя прогрес бара на песента напред-наза, да усилвам и намалям звука, но нищо не се чува от колоните нито от слушалките. alsaconf ми намира звуковата карта, нагласям звука от alsamixer, но няма промяна. В alsamixer най-горе пише:

Примерен код

Card: HDA VIA VT82xx
Chip: Conexan CX20549 (Venice)

Сега съм с Archlinux. Там имам същият проблем. Командата hwdetect --sound дава:

Примерен код

MODULES-(snd-mixer-oss snd-page-alloc snd-pcm snd-timer snd snd-hda-intel soundcore)

Моля помогнете. Windows XP си има звук, и всичко работи нормално. Пробвах да махна Windows-a и да съм само с linux, ( надеждата умира последна, и се хващам за най-малката сламка ) но отново няма промяна...

Забравих да добавя, че когато усиля до дупка и сменям от alsamixer звука на mute и обратно, се чува леко пукане в слушаките. Пробвах и с друг медиа плейър, но пак няма проблема. Пробвах само с play от конзолата, отново нищо. Пробвах да сменя от alsa на oss от настройките на XMMS-a отново нищо ... всичко работи, но не се чува нищо. Поиграх и с настройките на alsa драйвера отново от настройките на XMMS-a, отново няма резултат ...

Благодаря.

Активен