"...между iso9660 и user трябва да има запетая..." - и това ти помогна?!? Много добре са ти помогнали, няма-що!?! Запетая се слага когато за един параметър се дават повече от 1 стойност, в твоя случай за параметъра "тип ФС"има 2 стойности - iso9660 и udf и за опциите - user, noauto..., а параметрите се разделят с интервал/табулация. Какво се опитваш да монтираш? Ако е аудио диск, забрави - не се монтира, песните се слушат с кой да е плеар. Това /dev/scd0 много ме притеснява. Не ползвам Убунту и не знам какви са ги надробили там, но CD/DVD-тата от почти 2 години са IDE устройства, т.е hd{а/b/c/d} (в зависимост какво е физическото му място в системата - primary master/slave или secondary master/slave съответно a, b, c или d). Колкото до числото, ми то изобщо не трябва да го има тъй като то е номер на дял от съответното устройство (да не говорим, че само груб-а брои от 0), а CD/DVD-тата нямат дялове. Виж в /dev трябва да има поне един от тези файлове cdrom, cdrw, dvd - това са меки връзки (шорткъти, препратки) към оптиката, виж ги към кое сочат (десен клик в/у него, свойства, цел на връзката и го запиши в fstab-а (всъщност нищо не ти пречи да запишеш направо /dev/cdrom). Това може да стане и в конзола - ls -l /dev/cd* или ls -l /dev | grep cd. Успех! И малко мисъл никога не е излишна

'>