Автор Тема: Проблемче със скенер под Mandrake  (Прочетена 1311 пъти)

guronikolov

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Проблема е, че Mandrake няма драйвери за Acer ScanPrisa P640, а и не мога да намеря. Ако някой случайно има моля да ми пише.
Активен

mikis

• Напреднали
  • Публикации: 746
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Проблемче със скенер под Mandrake
« Отговор #2 -: Feb 13, 2004, 00:59 »
Цитат (guronikolov @ Фев. 11 2004,21:54)
Проблема е, че Mandrake няма драйвери за Acer ScanPrisa P640, а и не мога да намеря. Ако някой случайно има моля да ми пише.

Аз съм с абсолютно същия скенер и мога да ти кажа да забравиш за драйвери за Линукс. Щеше да работи ако скенера беше на USB порт, но на паралелен няма шанс, освен ако производителя сам не напише драйвери. Просто от Acer (сегашни Benq) явно се имат за много велики и не са дали информация за протокола по който скенера комуникира с компютъра или ги е страх да не им се смеят, което е по-вероятно защото тоя скенер едвам работи и под Уиндос. Постоянно вади грешки, постоянно се оплаква от нещо, постоянно се налага да го рестартирам, плюс това когато сканирам всичко друго спира, даже мрежовия трафик. Това ми напомня за "многозадачния" Уиндос 95/98, когато форматира дискета  ':p' Да си призная моят скенер има зад гърба си доста хиляди страници, но дори като беше нов пак правеше тия мизерии.

Така, че следващия път когато купуваш хардуер не е зле изрично да питаш дали работи под Линукс, а най-добре преди това да провериш в нета и питаш по форумите.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Mandrake 8.2 - забележителна производителност
Начини за увеличаване на бързодействието
n_antonov 26 22196 Последна публикация Sep 07, 2002, 11:25
от eth0
Mandrake 8.2 и Win 98 и Win XP
Настройка на програми
Teddy 3 7621 Последна публикация Jun 15, 2002, 00:10
от
Mandrake 8.2