Автор Тема: Предложение за кампания: "Спасете науката!"  (Прочетена 2377 пъти)

betso

• Напреднали
  • Публикации: 281
    • Профил
В тази интересна дискусия някак си много лесно беше подмината ролята на държавата. Тя трябва не да дава пари, а да си свърши работата. Прехвърлянето на отговорността изцяло върху хората, които се занимават с наука, би било най-малкото нечестно, макар и със сигурност да има достатъчно места, където е точно така.
И за да разберете, какво имам предвид, ще ви дам пример, който на мен ми е познат.
Шефът на единствената лаборатория по генетика в България - Кременски е внесъл заедно с колеги още преди 4 години проектозакон за генетиката. До този момент няма реакция от страна на парламента. Имат някои апарати, но поради липсващата законова уредба не може лабораторията да участва в множеството от конкурсите, които се правят в тази област.
В същото време младият и много амбициозен Проф. Свинаров, който е шеф на Катедрата по Лабораторна Медицина към Медицинска Академия в София е на път да стане международно известно име, защото за неговите изследвания не е необходима допълнително държавна намеса и той работи много ефективно и добре.
Та.. исках да спомена, че тук нещата също не са толкова черно-бели, колкото е най-лесно да се предположи.
Поздрави!
:)
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
"Grub" sled preinstalacia na Windows
Настройка на програми
merman 1 10029 Последна публикация May 25, 2003, 11:27
от wandererbg
HDD ext3 recover, "Stellar Phoenix Linux" ??
Настройка на хардуер
help40 3 10324 Последна публикация Sep 20, 2012, 21:51
от Acho
"paskal case" / "camel case"
Общ форум
Apache 3 13078 Последна публикация Aug 11, 2006, 10:01
от ivak
Проблем с "struct cdev" и "struct semaphore"
Общ форум
halturata 22 20010 Последна публикация Aug 14, 2007, 17:31
от tarator
Проблем с "reboot", "halt" и т.н.