Предпочитам Кока Кола. Пепсито има по - сладникав вкус от Кока Колата (нещо като карамел), докато Кока Колата не е толкова сладка и наподобява малко на цитрус. Поради това (освен, че ми харесва повече) Кока Колата е подходяща за пиене в големи количества (за час и половина съм изпивал около 2 литра пред компютъра докато си пиша доклад за университета), а Пепсито в по - малки (защото сладкото накъртва). Обичам да си правя и кофеинова бомба (слагам нес кафе в кока кола - подобно е на Кока Кола Черно, ама е много по - силно). Яд ме е, че в България липсват много от видовете Кока Кола, които ги има в САЩ - там има 10тина вида Кока Кола, особено ми липсва Кока Кола с аромат на Ванилия. Диетичната Кока Кола е отвратителна, а и не мисля, че има чак такова значение дали пиеш диетична или обикновена кола - виждал съм 200 килограмови жени да пият диетична кола, първо след като си качил толкова много кила вече едва ли има значение каква кола пиеш и второ диетичната кола не им пречеше да си нагъват с кеф гадости като пържен бекон и пържени ябълки, аз от друга страна пия само обикновена кола обаче съм с перфектно тегло спрямо системата ръст - 110 килограма, предполагам, че в крайна сметка всичко опира до начин на живот. Що се отнася до българските коли - напомнят ми по вкус или на Пепси (по сладникавите) или на диетична Кока Кола (не толкова сладките). Понеже не харесвам нито Пепси, нито диетична кола не пия българска кола, но мисля, че българските коли са на нивото на Пепси и на диетичната Кока Кола, така че ако трябва да избирам между Пепси и българска кола сигурно бих избрал българското.
Чувал съм, че има съществена разлика между напр. колата в България, Германия и САЩ. Не знам, може франчайзингът им (на Кока-Кола де) да е скапан.
Но като пия кОла искам д ае като тая дето пие чичо Сам и дядо Иван, и т.н.
Разликата е на две нива. Първо в САЩ имат много видове Кока Кола, които тук ги няма - например Zero, Vanilla и Chery (сега се сещам за тези, обаче имаше и други). От друга страна в България вече имаше Coca Colla Black, а там я нямаше (като ходих), явно конкретно за този вид са направили откриването в Европа. В Китай пък има с Кока Кола с джинджифил. Втората разлика е в производството. По принцип Колата се произвежда на място (в България май я правят в Пловдив) но с концентрат, който се внася. Разликата тук е основно в подсладителя, който се използва. Мисля, че в САЩ използват различен подсладител спрямо Европа, но не съм сигурен дали в България се използва този, който се ползва в Европа или този, който се ползва в САЩ. И един любопитен факт - в ресторанта, в който работих в САЩ колата се произвеждаше на място - получават концентрат и го смесват в определено съотношение с газирана вода. Поради това, че се произвеждаше на място себестойността беше много ниска - 2 цента на чаша, а се продаваше за 1.89$ на чаша

Дори като вземем впредвид refill-овете, които там са практика излиза, че някой като си поръча кола заведението дава средно 6-8 цента, а получава 1.89$