Анкета

Въпрос: Каква кОла пиете?

• Кока кола
    - 10 (31.3%)
    Пепси
    - 4 (12.5%)
    Български кОли (Дерби, Горна Баня, C-Cola, Есе и т.н.)
    - 4 (12.5%)
    Други небългарски кОли
    - 0 (0%)
    Не пия кОла
    - 14 (43.8%)

Общ брой гласове: 26

Автор Тема: Cola  (Прочетена 2703 пъти)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Cola
« -: Jan 24, 2009, 15:48 »
Реших да ви питам дали пиете други кОли освен Coke и Pepsi.  ;D Възможно е да посочите няколко отговора.

А също така, кои други кОли сте виждали на пазара и дали сте доволни от тях.  ^-^

Пмсп, има доста такива, които стават за пиене.
Активен

Без правила няма игра

eniac111

• Напреднали
  • Публикации: 263
  • Distribution: Debian / Ubuntu
  • Window Manager: Enlightenment DR16 / KDE4
    • Профил
Re: Cola
« Отговор #1 -: Jan 24, 2009, 17:32 »
Компот?
Бени кола?
В Македония произвеждат  "газоза кола". Много е ароматизирана, има вкус на ефизол.
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 24, 2009, 18:33 »
напоследък все по-рядко пия кола ;D
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

ANTIADMIN

• Напреднали
  • Публикации: 660
  • Distribution: Windows XP Pro latest updates
  • ANTIADMIN
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 24, 2009, 20:06 »
Не пия кола, как ще подпомагам империалистите от США?!?!? Само вода, българско производство и сок от боровинки! Изберете българското, нищо че после ви се гади от него! ;D
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Jan 25, 2009, 11:46 »
Не пия кола, как ще подпомагам империалистите от США?!?!? Само вода, българско производство и сок от боровинки! Изберете българското, нищо че после ви се гади от него! ;D

Порче, тогава пий някоя руска, пардон, русенска кола.
Всяка неизпита Coca Cola трън в г*** на США!  ;D
Активен

Без правила няма игра

ilian_BIOS

• Напреднали
  • Публикации: 602
  • Distribution: opensuse
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #5 -: Feb 02, 2009, 20:11 »
кола кола и спрайт фтв, защо така срещу сащ...  ???
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Feb 06, 2009, 10:34 »
кола кола и спрайт фтв, защо така срещу сащ...  ???

Всяка хегемония, била тя американска, етиопска или боливийска, е вредна.  ^-^
Освен това се дразня, защото Coca-Cola подменят "сорс кода" без да информират хората за това - за всеки регион си има специфични вкусови настройки (повече или по-малко захар и т.н.). Т.е. ако си мислиш, че кОлата която пиеш в БГ е като тази в САЩ (оригиналната) много се лъжеш.

Айде бе, искам да чуя и други марки БГ кОла. Според мен доста от тях са съвсем прилични.
Аз съм виждал: Горна Баня, Аспазия, C-Cola (това е колата на Била), Агрима, Есе, Дерби... Май това са засега.  [_]3
Активен

Без правила няма игра

tarator

• Напреднали
  • Публикации: 849
    • Профил
« Отговор #7 -: Feb 06, 2009, 16:08 »
Колата в САЩ не е "оригиналната". Не е случайно, че на доста места в южните щати продават мексиканска (т.е. произведена в Мексико и с тръстикова захар) кола. Понеже рядко пия кола, не забелязах особена разлика между двете.
Активен

A gentleman is one who is never rude unintentionally. - Noel Coward

tyuio

• Гост
« Отговор #8 -: Feb 06, 2009, 16:18 »
щом не е оригинална с каква захар е официалната?
Активен

tarator

• Напреднали
  • Публикации: 849
    • Профил
« Отговор #9 -: Feb 06, 2009, 16:55 »
Царевичен сироп (corn syrup).
Активен

A gentleman is one who is never rude unintentionally. - Noel Coward

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #10 -: Feb 07, 2009, 13:14 »
Понеже рядко пия кола, не забелязах особена разлика между двете.

Чувал съм, че има съществена разлика между напр. колата в България, Германия и САЩ. Не знам, може франчайзингът им (на Кока-Кола де) да е скапан.  >:D Но като пия кОла искам д ае като тая дето пие чичо Сам и дядо Иван, и т.н.
Активен

Без правила няма игра

lunarvalleys

• Гост
« Отговор #11 -: Feb 07, 2009, 13:26 »
язе кОлата е пия предимно с водка   ::)
Активен

aaaaaa

• Напреднали
  • Публикации: 971
    • Профил
« Отговор #12 -: Feb 07, 2009, 13:37 »
Предпочитам Кока Кола. Пепсито има по - сладникав вкус от Кока Колата (нещо като карамел), докато Кока Колата не е толкова сладка и наподобява малко на цитрус. Поради това (освен, че ми харесва повече) Кока Колата е подходяща за пиене в големи количества (за час и половина съм изпивал около 2 литра пред компютъра докато си пиша доклад за университета), а Пепсито в по - малки (защото сладкото накъртва). Обичам да си правя и кофеинова бомба (слагам нес кафе в кока кола  - подобно е на Кока Кола Черно, ама е много по - силно). Яд ме е, че в България липсват много от видовете Кока Кола, които ги има в САЩ - там има 10тина вида Кока Кола, особено ми липсва Кока Кола с аромат на Ванилия. Диетичната Кока Кола е отвратителна, а и не мисля, че има чак такова значение дали пиеш диетична или обикновена кола - виждал съм 200 килограмови жени да пият диетична кола, първо след като си качил толкова много кила вече едва ли има значение каква кола пиеш и второ диетичната кола не им пречеше да си нагъват с кеф гадости като пържен бекон и пържени ябълки, аз от друга страна пия само обикновена кола обаче съм с перфектно тегло спрямо системата ръст - 110 килограма, предполагам, че в крайна сметка всичко опира до начин на живот.  Що се отнася до българските коли - напомнят ми по вкус или на Пепси (по сладникавите) или на диетична Кока Кола (не толкова сладките). Понеже не харесвам нито Пепси, нито диетична кола не пия българска кола, но мисля, че българските коли са на нивото на Пепси и на диетичната Кока Кола, така че ако трябва да избирам между Пепси и българска кола сигурно бих избрал българското.

Цитат
Чувал съм, че има съществена разлика между напр. колата в България, Германия и САЩ. Не знам, може франчайзингът им (на Кока-Кола де) да е скапан.  >:D Но като пия кОла искам д ае като тая дето пие чичо Сам и дядо Иван, и т.н.
Разликата е на две нива. Първо в САЩ имат много видове Кока Кола, които тук ги няма - например Zero, Vanilla и Chery (сега се сещам за тези, обаче имаше и други). От друга страна в България вече имаше Coca Colla Black, а там я нямаше (като ходих), явно конкретно за този вид са направили откриването в Европа. В Китай пък има с Кока Кола с джинджифил. Втората разлика е в производството. По принцип Колата се произвежда на място (в България май я правят в Пловдив) но с концентрат, който се внася. Разликата тук е основно в подсладителя, който се използва. Мисля, че в САЩ използват различен подсладител спрямо Европа, но не съм сигурен дали в България се използва този, който се ползва в Европа или този, който се ползва в САЩ. И един любопитен факт - в ресторанта, в който работих в САЩ колата се произвеждаше на място - получават концентрат и го смесват в определено съотношение с газирана вода. Поради това, че се произвеждаше на място себестойността беше много ниска - 2 цента на чаша, а се продаваше за 1.89$ на чаша :D Дори като вземем впредвид refill-овете, които там са практика излиза, че някой като си поръча кола заведението дава средно 6-8 цента, а получава 1.89$
« Последна редакция: Feb 07, 2009, 13:47 от aaaaaa »
Активен

...to boldly go where no one has gone before...

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #13 -: Feb 07, 2009, 15:25 »
Разликата тук е основно в подсладителя, който се използва.

И в газировката. Поне. >:D

И един любопитен факт - в ресторанта, в който работих в САЩ колата се произвеждаше на място - получават концентрат и го смесват в определено съотношение с газирана вода. Поради това, че се произвеждаше на място себестойността беше много ниска - 2 цента на чаша, а се продаваше за 1.89$ на чаша :D Дори като вземем впредвид refill-овете, които там са практика излиза, че някой като си поръча кола заведението дава средно 6-8 цента, а получава 1.89$

О, смърт на капиталистите!  >:D (това е шегичка  ;D )

П.П. Оня ден пих Дерби Кола Ванилия и никак не е лоша. (Е, аз обичам вкуса на ванилия, може затова да ми се е сторило така.)
« Последна редакция: Feb 07, 2009, 15:27 от Zlatko »
Активен

Без правила няма игра