Автор Тема: Не мога да настроя интернета под сусе линух 11.2  (Прочетена 1310 пъти)

sadjata

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Привет на всички.От около 1 година съм на убунту но си купих книгата SUSE Linux 10.0 Unleashed и реших да мина на сусе дотук добре.но в книгата имаше един диск с версията на сусе 10.0 инсталирах го но имах проблеми с разпознаването на някой устройства и получих няколко съвета да си изтегля по новата версия.Така и направих изтеглих версията 11.2 и е инсталирах.Инсталацията премина успешно и след кратък оглед на системата разбрах че не си прилича много-много с убунтото.Опитах се да си настроя интернета но не успях четох в въпросната книга за интернет настройките човърках малко в системата но в крайна сметка не успях да направя нищо,търсих информация и в интернет намерих много и пак човърках в настройките на системата и пак нищо.Значи на сусе 11.2 сам работната среда ми е KDE а вирелес картата ми е   http://www.tp-link.com/products/productDetails.asp?class=&pmodel=TL%2DWN650G 

когато влезна в иаст-нетворк девайс-нетворк сетингс ми излиза името на картата цъкам едит после некст и скан нетворкс излизат ми всичките мрежи долу в полето ключ вкарвам паролата давам некст и Ок и се получава едно голямо нищо.Явно някъде не правя нещо като хората.Благодаря предварително ако някой може да ми помогне.
Активен

sadjata

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Мъка,Мъка,Мъка една седмица си блъсках главата как да си пусна нета на сусето и най-накраят успях.Просто трябвало да се почете малко повече в книгата за въпросните настройки.Ако някой реши да си инсталира сусе и иска да хване интернет чрез лайерлес антена да направи следното нещо-влиза в нетворк девайс избира нетворк сетингс-избира името на нетворк картата или антената-цъка едит-и си настройва картата при мен настройките са динамичен айпи адрес-DHCP-DHCP booth version 4 and 6-после избира некст-аз сам избрал managed от operating mode,после сканира за мрежи избира мрежата която му е харесала в authentication mode избира модела на мрежата после пише паролата в encryption key и цъка некст и Ок.Това беше всичко работа за две минути но като не знаеш какво да направиш се ядосваш въртиш-сучиш и накраят ако не направиш нищо си казваш ебати и скапаната система и е заменяш с някоя друга.Надявам се тази тема да помогне и на някой друг който има подобен проблем.
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Не знам каква е била тази мъка. Съжалявам, че не съм ти видял поста. Влизаш в Yast>>мрежови устройства>>настройки на мрежата и отмяташ свързване чрез network manager. След като ти се появи аплета в панела между Suse и ubuntu няма почти никаква разлика в свързването чрез wi-fi.
Ще те помоля да ми кажеш какво е натоварването на процесора ти само при включен интернет. Suse 11.2 е толкова бърза, че чак нещо ми е съмнителна. Струва ми се, че бързината която системата постига е за сметка на форсиране на процесора. При мен почти на празен ход държи натоварване от 10%. За сравнение Mepis с KDE 3.5 при същото натоварване е работел на 1%.При 11.0 и 11.1 нямаше такива форсажи, въпреки, че и графиките бяха по- леки.
« Последна редакция: Mar 09, 2010, 22:39 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png