Автор Тема: защо повечето хора си мислят че линукс е само конзола  (Прочетена 6887 пъти)

chen_dzen

• Напреднали
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
Много се ядосвам като влизам в тези големите вериги за техника и има примерно 100 лаптопа от които има
5 без виндолс и кво аз имам избор от 5  :'(

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Много се ядосвам като влизам в тези големите вериги за техника и има примерно 100 лаптопа от които има

Ми много просто - просто не пазаруваш от такива вериги. Аз като си харесам нещо, звъня един телефон и ми го доставят. Просто нали?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

chen_dzen

• Напреднали
    • Профил

Ми много просто - просто не пазаруваш от такива вериги. Аз като си харесам нещо, звъня един телефон и ми го доставят. Просто нали?
Ти си голяма рабора .

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Ти си голяма рабора .

Какво искаш да ми кажеш - че би си купил компютър/лаптоп от техномаркет или от метро ли?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

chen_dzen

• Напреднали
    • Профил
Апсурд, ще си го купя от Япония.

vyrgozunqk

• Гост
Ооо аз си купих нетбука от техномаркет, беше по-евтин от всички специализирани магазини в Софето... и съм много доволен, а и лесно ми го дадоха на изплащане...
Ти си голяма рабора .

Какво искаш да ми кажеш - че би си купил компютър/лаптоп от техномаркет или от метро ли?
Активен

danaildr

• Гост
Ами аз за това си купих Еее 1000H вместо Еее910, просто 910 беше с Хвани Пътя, а 1000Н беше с линукс. Честно казано не съжалявам. Но тогава се ядосвах много.
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Chen_dzen това за лаптопите не е съвсем вярно, миналата неделя се разходих в един магазин на Technopolis и повечето лаптопи бяха инсталирани с Ubuntu и Mint 8. Но безобразни инсталации - Ubuntu 8.10 без поддръжка, някой лаптопи бяха без драйвъри за мрежовата карта. Бях с група приятели и им направих демонстрация, като поразкрасих една Mint. Служителите не правиха проблеми щото единият от компанията правеше десетка със 160 кг., но гледаха буквално като телета.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6477
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Ами то там с такива приятели трябва да ходиш за да ти е всичко наред. Бивши боксьори или настоящи, дето правят десетка с такива тежести.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

ismailov

• Напреднали
  • Публикации: 465
  • Distribution: ubuntu,mint,xubuntu
  • Window Manager: Xfce,lxde,cinamon,Gnome
    • Профил
аз за това си пазарувам от една компютърна фирма дето хората си се познаваме  и всичко ми е на ред
Активен