Автор Тема: Проблем с пачването на кернел под Дебиан 5  (Прочетена 1581 пъти)

dido336

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
Здравейте, не можах да намеря по подходящ раздел, за да си пусна темата. Ако не е там където трябва, моля да ме извините. Искам да ви попитам може ли някои от вас да ме упъти как мога да си пачна кернела(ядрото) под Дебиан 5 без накрая да ми излиза резултата Kernel Panic. Когато правя обикновенна компилация нямам абсолютно никакви проблеми, но когато тръгна да го пачвам и да го компилирвам се появява този проблем. За пачването гледах по този урок: http://wiki.fragaholics.de/index.php/EN:Linux_Kernel_Optimization
Но изпълнявам само първоначалните стъпки само до конфига(make menuconfig) след това си продължавам с прекомпилация по Дебиански. Всичко приключва добре но накрая като ъпдейтна grub и дам рестарт ми изписва кернел паник-а и до там. Има и още едно нещо което не ми го изпълняваше в терминала когато се компилирваше . Това което не ставаше също да се направи беше рам диска(depmod) показваше ми че няма такъв файл или директория. Ще съм много благодарен на човека който успее да ми помогне с този малък проблем . Приятен ден.  :)
Активен

plandz

• Напреднали
  • Публикации: 535
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Здравейте, не можах да намеря по подходящ раздел, за да си пусна темата. Ако не е там където трябва, моля да ме извините. Искам да ви попитам може ли някои от вас да ме упъти как мога да си пачна кернела(ядрото) под Дебиан 5 без накрая да ми излиза резултата Kernel Panic. Когато правя обикновенна компилация нямам абсолютно никакви проблеми, но когато тръгна да го пачвам и да го компилирвам се появява този проблем. За пачването гледах по този урок: http://wiki.fragaholics.de/index.php/EN:Linux_Kernel_Optimization
Но изпълнявам само първоначалните стъпки само до конфига(make menuconfig) след това си продължавам с прекомпилация по Дебиански. Всичко приключва добре но накрая като ъпдейтна grub и дам рестарт ми изписва кернел паник-а и до там. Има и още едно нещо което не ми го изпълняваше в терминала когато се компилирваше . Това което не ставаше също да се направи беше рам диска(depmod) показваше ми че няма такъв файл или директория. Ще съм много благодарен на човека който успее да ми помогне с този малък проблем . Приятен ден.  :)

След компилацията и инсталирането на новото ядро и хедърите му:

1.Направи така,че символните връзки в / да сочат към новото ядро в /boot
2.Изпълни като руут следното:
# update-initramfs -c -k ядрото-което-си-компилирал(напр.2.6.32)

3.Символната връзка linux в /usr/src да сочи към хедърите на новото ти ядро

Чак тогава ъпдейтни grub и рестартирай.

Успех!
« Последна редакция: Mar 27, 2011, 20:20 от plandz »
Активен

Ако се чувствате добре,не се тревожете.Ще ви мине. - Murphy's Laws

dido336

• Участници
    • Профил
Хмм батка значи при нормалната компилация по принцип не ми е трябвала тази команда. Значи не съм направил твоя съвет все още поради простата причина че гледам пак да не объркам нещо нали разбираш. :) И просто искам малко по подробна информацийка, защото вече 4 пъти преинсталирвам линукса. Просто ако може да ми дадеш някаква по актуална темичка специално за дебиан ще съм ти адски благодарен. Епа за всеки случай ще пробвам, но дано не объркам пак нещо че направо се хващам за главата. В интернет навсякъде търсих но точно за моя пролем не намерих и за това реших да потърся тука.
Активен

plandz

• Напреднали
  • Публикации: 535
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Хмм батка значи при нормалната компилация по принцип не ми е трябвала тази команда. Значи не съм направил твоя съвет все още поради простата причина че гледам пак да не объркам нещо нали разбираш. :) И просто искам малко по подробна информацийка, защото вече 4 пъти преинсталирвам линукса. Просто ако може да ми дадеш някаква по актуална темичка специално за дебиан ще съм ти адски благодарен. Епа за всеки случай ще пробвам, но дано не объркам пак нещо че направо се хващам за главата. В интернет навсякъде търсих но точно за моя пролем не намерих и за това реших да потърся тука.

Off/
С това "батка" направо се закла...
Аз не те карам на нищо.Просто май малко повече съм се занимавал с лени и му знам всичко.Ти вървиш там,където аз съм минал доста отдавна.И squeeze въртях доста,а сега вече wheezy.
Имаш правото да се съмняваш колкото си щеш.
За безплатен съвет - толкова.
Активен

Ако се чувствате добре,не се тревожете.Ще ви мине. - Murphy's Laws

dido336

• Участници
    • Профил
Добре де имаше ли нужда да ми се караш? Питам те съвсем нормално като човек мисля че нито съм те накърнил с нещо нито нищо. И ти си почнал от някъде, минал си от пътя през който аз минавам нали така? Нямаше нужда от излишен тон.Питах като нормален човек и като нормален такъв исках нормален отговор. А и обръщението "Батка" е приятелски настроено, ако не ти харесва просто го подминаваш, без да го четеш. А и не се съмнявам в това което си написал .  :)
Активен