Здравейте, не можах да намеря по подходящ раздел, за да си пусна темата. Ако не е там където трябва, моля да ме извините. Искам да ви попитам може ли някои от вас да ме упъти как мога да си пачна кернела(ядрото) под Дебиан 5 без накрая да ми излиза резултата Kernel Panic. Когато правя обикновенна компилация нямам абсолютно никакви проблеми, но когато тръгна да го пачвам и да го компилирвам се появява този проблем. За пачването гледах по този урок: http://wiki.fragaholics.de/index.php/EN:Linux_Kernel_Optimization
Но изпълнявам само първоначалните стъпки само до конфига(make menuconfig) след това си продължавам с прекомпилация по Дебиански. Всичко приключва добре но накрая като ъпдейтна grub и дам рестарт ми изписва кернел паник-а и до там. Има и още едно нещо което не ми го изпълняваше в терминала когато се компилирваше . Това което не ставаше също да се направи беше рам диска(depmod) показваше ми че няма такъв файл или директория. Ще съм много благодарен на човека който успее да ми помогне с този малък проблем . Приятен ден. 
След компилацията и инсталирането на новото ядро и хедърите му:
1.Направи така,че символните връзки в / да сочат към новото ядро в /boot
2.Изпълни като руут следното:
# update-initramfs -c -k ядрото-което-си-компилирал(напр.2.6.32)
3.Символната връзка linux в /usr/src да сочи към хедърите на новото ти ядро
Чак тогава ъпдейтни grub и рестартирай.
Успех!