Автор Тема: Прецизно настройване на 5.1 аудио система (гном)  (Прочетена 14569 пъти)

kalinik

• Напреднали
  • Публикации: 539
  • Distribution: LMDE x64 2012/ LM 14 x64
  • Window Manager: Mate / KDE
  • ID user #521433
    • Профил
bazu ,
ти кажи оправи ли си каналите ?
Активен

NikolaiTalev

• Напреднали
  • Публикации: 307
  • Distribution: Debian Wheezy
  • Window Manager: KDE
    • Профил
offtopic// Брех колко техничари имало в този форум я кажете кои програмки ползвате за да творите.
Аз ползвам kicad , но се чудя имали програма като orcad където да има и симулация  ???
Активен

Веднъж Linux, цял живот Linux.

http://blog.nk-support.eu/

AMD

• Напреднали
  • Публикации: 873
  • Distribution: Calculate Linux Scratch 64 / Alt Linux Centaurus 6.0 64
  • Window Manager: Gnome 2.32/3.2 XFCE 4.8/4.10-git
  • AMD Athlon64/Sempron64 4000+Dual Core/3400+
    • Профил
offtopic// Брех колко техничари имало в този форум я кажете кои програмки ползвате за да творите.
Аз ползвам kicad , но се чудя имали програма като orcad където да има и симулация  ???

Аз не ползвам програми, всичко е заложено в мозъка ми.
Активен

Господи моля те пази ме от ламерите, от хакерите и сам мога да се пазя.

lunarvalleys

• Гост
е, чак пък "заложено"...  ;)
Активен

AMD

• Напреднали
    • Профил
е, чак пък "заложено"...  ;)

Имам в предвид че там е всичко което ми е необходимо.
Активен

bazu

• Напреднали
  • Публикации: 810
  • Distribution: Debian
  • superman
    • Профил
bazu ,
ти кажи оправи ли си каналите ?
Не, но и спрях да се мъча защото си нямам и на идея от къде да я подхвана.
« Последна редакция: May 18, 2011, 09:35 от bazu »
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
bazu-всичко е комплексно-един компонент от системата да е кофти и всичко отива на кино!

Недей да търсиш качество, ако първо не дадеш 100 лева за Creative X-Fi XtremeGamer!!!-Това за възпроизвеждане си е професионална карта!-за 100 лева-е трябва да има и по-добри от по-скъпите. Колко са по-добри обаче-никъде в нета няма информация. За тази обаче гарантирам-слушам я на лампов у-л клас А и т.н....

После ще те святкаме как да я пуснеш на  176400  или 192000 херца 24 бита и с какво. Защото има голямо значение!
« Последна редакция: May 18, 2011, 18:17 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
kalinik
                    -здравей-сърби ме да те питам-пробвал ли си на Макинтош конфигурация да пуснеш Линукс Live CD и да сравниш звука с един и същ плеър разбира се. Предварително благодаря! Ако някой друг е пробвал-моля да сподели!
« Последна редакция: May 18, 2011, 18:19 от zibeltbg »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

AMD

• Напреднали
    • Профил
kalinik
                    -здравей-сърби ме да те питам-провал ли си на Макинтош конфигурация да пуснеш Линукс Live CD и да сравниш звука с един и същ плеър разбира се. Предварително благодаря! Ако някой друг е пробвал-моля да сподели!

От личен опит с един iMac на който инсталирах линукс след това, се оказва че най добър е звука под линукс
Активен

kalinik

• Напреднали
  • ID user #521433
    • Профил
zibeltbg ,
веднага ти отговарям - последно имах досег с iMac преди 3-4 години като звука наистина не беше нещо забележително ::) . Тогава съм нямал пък допир с Линукс.
Oбаче си спомням , че имаше и един дразнещ "проблем" - при настройки 24бит и над 48кхц се получаваше паразитно премодулиране (чува се остро "клък" при превъртане или смяна на аудиото). Не е фатално, защото реално са много малко такива записи, но все пак за мен е дразнещо, при положение, че аудиото беше много добро - допълнително купено, може би беше ECHO Pro.
За сравнение на звука - специално при компютрите е доста относителна задачата, защото преди всичко опираш до драйвъри и настройки на плеъри / аудио мениджъри и после на слух :)
Извън темата:
Мога да ти препоръчам една страхотна програмка за аудио дискове - HACP се казва и работи до Windows XP, като ползва директния изход на CD и чуваш истинския запис. Уникално добра е !
http://www.xs4all.nl/~hneel/software/hacp.zip  *233 кб архивче е :)
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
AMD и kalinik,

сърдечно ви брагодаря-аз от многото опити установих, че най-добре си свири Линукса с VLC!!!-като в инструменти-настройки-аудио-модули за извеждане отмятам аудио извеждане Пулс Аудио. После инструменти-настройки-аудио-честота при извеждане на звука пиша- ако файла е 44100 херца X 4=176400, ако е 48000 херца X 4=192000 херца, ако е 96000 X 2=192000 херца!-така звукът излиза много по-добър. Отделно за всеки случай съм оставил в /etc/pulse/daemon.conf -там долу -
default-sample-format = s24le
default-sample-rate =192000
default-sample-channels = 2

това в /etc/pulse/daemon.conf не съм си играл суперпрецизно да сравнявам-но задължително не е по-лошо от настройките по подразбиране. По принцип звуковата архитектура ресемплира каквото и се пусне. Още веднъж благодаря за вниманието!
« Последна редакция: May 18, 2011, 23:02 от zibeltbg »
Активен

kalinik

• Напреднали
  • ID user #521433
    • Профил
Ето ти един екстракт от 24 битово SACD  oт личната колекция.

http://dl.dropbox.com/u/5815811/Sarah%20McLachlan%20-%20Angel.flac

24 бита / 96 кХц директен рип от тежката артилерия :

Хубаво е да се слуша на умерено ниво и с подходяща компания  ;)
Поздрав за всички аудио-маниаци !
 [_]3
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
  Благодаря! :)
Активен