Автор Тема: Създаване на поддомейн  (Прочетена 2550 пъти)

Intel

• Гост
Re: Създаване на поддомейн
« Отговор #15 -: Dec 06, 2011, 19:51 »
Разлика между виртуалхостове/апач и dns правя. В админ панела на домейн регистратора съм направил всичко на А запис към моето IP за да пренасочат домейна към моя сървър, а самия домейн е sethra.info и се опитвам да пусна sub.sethra.info. И, да - оценявам това, че си губите времето с мен!  :)
Активен

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
« Отговор #16 -: Dec 07, 2011, 13:08 »
Времето изразходено в помощ не е загубено време!
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #17 -: Dec 07, 2011, 13:35 »
Времето изразходено в помощ не е загубено време!
А питането във форума не би трябвало да се свързва с нарушаване на принципи. :) За твоя домейн отговарят тези DNS сървъри:
dns1.name-services.com. 300     IN      A       98.124.192.1
dns2.name-services.com. 300     IN      A       98.124.197.1
dns3.name-services.com. 300     IN      A       98.124.193.1
dns4.name-services.com. 300     IN      A       98.124.194.1
dns5.name-services.com. 300     IN      A       98.124.196.1

Два варианта: 1. Ако там можеш да редактираш зоната за твоя домейн, то ще можеш да си добавиш редове като например
www        CNAME    sethra.info.
sub          CNAME    sethra.info.

2. Ако не можеш да редактираш зоната, а само можеш да посочиш DNS сървърите, които отговарят за тази зона, то ще трябва там да посочиш твой DNS сървър, който ще можеш да конфигурираш и тогава ще се върнем на конфиг файла на демона и този за зоната.

По принцип е добре първо да конфигурираш твоя DNS сървър и резултатът от всички тестове да ти хареса и чак тогава да го посочиш като сървър за твоя домейн. И другото е, че ако услугата ти трябва да е с висока надеждност, то DNS сървърът трябва да е достъпен винаги.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #18 -: Dec 07, 2011, 14:01 »
Аз му обяснявам да си посочи негов домейн сървър и да почне да чете за bind. Така и така иска да се научи...
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Intel

• Гост
« Отговор #19 -: Dec 07, 2011, 17:35 »
Проблема е решен, но за наша изненада бинд не трябваше да се бута изобщо, и аз не съм мислил. Каквото и да напиша пред главния домейн хвърля на моето ip. Виртуалхост-а не беше нещо наред. Благодаря на всички все пак за отделеното внимание!
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #20 -: Dec 07, 2011, 22:02 »
Благодаря на всички все пак за отделеното внимание!
А-а-ааа, така не може! Аз толкова текст изписах... и в банята даже мислих... Като дойда в Габрово ще почерпиш! Ако пък ти дойдеш във Варна, аз ще почерпя! Хайде наздраве!  [_]3
PS А къде е поддомейна? Още не го виждам!?
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Intel

• Гост
« Отговор #21 -: Dec 07, 2011, 22:26 »
Е, винаги си добре дошъл :) Иначе поддомейна е по-скоро експериментален, но все пак ето го в незавършен вариант.
Активен