Автор Тема: Ubuntu 6.10  (Прочетена 3821 пъти)

and1soma

• Напреднали
  • Публикации: 138
  • Distribution: Debian based
  • Window Manager: GTK+ / Qt
    • Профил
Re: Ubuntu 6.10
« Отговор #15 -: Dec 21, 2011, 23:52 »
@cybercop Lubuntu е пригоден точно за такива машини, пише го и на официалната страница. Почти 100% сигурен, че ще тръгне и работи нормално (зависи какви приложения се използват).

@LGood точно заради това съм му дал препратка към Lubuntu Alternate, в който инсталатора е текстов (както в Debian) и със сигурност ще тръгне и няма да прави засечки, щом е успял с Debian, значи и с Lubuntu ще успее.

@stan4opojara ако искаш една актуална и същевременно бърза система, с която няма да се оплакваш, че "не разпознава звуковата карта, пише че няма карта за нет а всъщност има нет, и последно и тук не успявам да инсталирам каквото искам" пак ти казвам да пробваш с Lubuntu.
Активен

"Нищо не е по-далеч от истината."

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #16 -: Dec 22, 2011, 00:07 »
В момента пиша от стар лаптоп, който е с Дебиан и LXDE графична среда. Много е орязана. Както виждаш, няма дори network manager
http://img705.imageshack.us/img705/1622/201112220001291024x768s.png
Въпреки това и тя си заема 80 МБ, а със скайпа веднага качва на 130-140.
Има вариант да инсталираш Lubuntu от alternate install CD и ако видиш, че върви трудно да влезеш с Openbox сесия. има и такава опция.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
« Отговор #17 -: Dec 22, 2011, 00:57 »
@and1soma Не си прав и ще ти кажа защо.Първо ми кажи какво означава за теб "актуална и същевременно бърза система".Мислиш ли,че този "100-годишен хардуер" не се е разпознавал от ядро 2.26.39 сега Лубунту 11.10 ще му открие всичко.Добре,предлагаш "Lubuntu Alternate" да инсталира.Примерно инсталацията е минала без проблем и после кО праЙм.За стартиране на графична среда на Лубунту му е нужно минимум 128Мб  и като закачи още няколко стартера в панела.!? ??? На тоя компютър ще се стартират ли приложения или ще се ползва само за фото рамка?
Изказвам лично мнение.Пък нека,колегата стартирал тази тема,да пробва всички предложения и което най-пасва системата му него да ползва.
« Последна редакция: Dec 22, 2011, 01:00 от radoshow »
Активен

and1soma

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Dec 22, 2011, 01:44 »
Естествено не се изключва и варианта леко да позабавя, но всичко зависи, какви приложения се използват. 
Както ти каза на Lubuntu да са му нужни 128 Mb RAM, а @stan4opojara разполага с 192Mb RAM, мисля, че са достатъчни за един Skype, VLC и Chomium/Midori.
Но ние само можем да си спорим, кое ще му върви най-добре, трябва той да пробва и сподели!
Просто според мен Lubuntu по функционалност се доближава до съвременните дистрота.
Много лесно може да се инсталира отделен драйвер (само в Ubuntu има jockey), има си вграденa програма за принтерно сканиране, превода е на много добро ниво отделно, че има още куп други благинки като - загладени и добре изглеждащи шрифтове, потупването по тъчпада по подразбиране е включено, мултимедийните бутони за увеличаване и намаляне на звука работят (за лаптоп), инсталирането на Flash, Java, Skype, UnRar става за секунди, отделно че са включени пакети за PoPPE връзки също и други пакети, които са нужни за отделните устройства и хардуер, а един обикновен потребител едва ли ще се справи сам в един Arch например. Всички тези неща в един обикновен Debian с LXDE се постигат доста трудно, да не говорим за потупването, мултимедийните бутони и шрифтовете.
Това са моите доводи. Другите дистрибуции според мен са твърде не функционални и трудно настройващи се от едни обикновен потребител.

П.П. Една инсталация и настройка на Lubuntu отнема 30 мин., а на Debian час, час и половина.
За някои хора и времето е важно. :)
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #19 -: Dec 22, 2011, 15:10 »
Абе другарчета, с риск да си навлека нечии гняв, защо се занимавате с глупости!?
Това са работи за безработни хора! Вижте тука какви компютри има за по-малко от 100 лева! Този компютър и за рутер не става, че тока дето ще гълта ще е неоправдан за работата която ще върши!
Активен

Kedr

• Напреднали
  • Публикации: 41
    • Профил
« Отговор #20 -: Dec 22, 2011, 19:42 »
http://www.debianadmin.com/ubuntu-edgy-eft-complete-sourceslist-repository-list-file.html

Това е много стар дистрибутив, много-много-много, след това се преместен в архива.
« Последна редакция: Dec 22, 2011, 20:22 от Kedr »
Активен

stan4opojara

• Напреднали
  • Публикации: 143
    • Профил
« Отговор #21 -: Dec 26, 2011, 19:04 »
Първо Честита Коледа. След много мъки качих едно XP SP3, и всичко тръгна качих му програмките които липсват и всичко е ок. ОБАЧЕ.... Lubuntu, изобщо не успя да я зареди. Debian 5.0.9  тръгна но; не разпозна звуковата карта; пишеше че няма мрежова карта а всъщност интернет имаше; но най-лошото беше че, уж инсталира програма а всъщност не инсталира. Ubuntu... всичко си му работеше  тръгва всичко; и между другото работеше най-бързо в сравнение с другите дистра ( с XP-то върви най-мудно но пък всичко върви) PupiLinux го качих виртуално и ми харесва но вече бях инсталирал XP-то. И сега; това с изоставянето на старите версии доста ме притесни и не ми харесва. Първо един такъв стар комп го обричаш; Второ - този комп отива при един човек които вместо да стане привърженик на линукс след като работи с него и му свикне няма да иска и да чуе. И Трето - аз работя с Ubuntu 10.10 на които подръжката му изтича до колкото знам идния април и после какво правим. Моя комп е с стара видеокарта и аз не искам нито да сменям картата нито да се качвам на 11.04. То пък и с нея като излезе само проблеми имаше, но няма значение, вече се пооправи. Вместо да се правят такива кардинални промени от 10.10 на 11.04 трябва да се помисли за поддръжка на вече съществуващите. Може да не харесвам Майкрософт и Win но се оказа че може да имаш сто годишен комп а може и нов но и за двата има система ( и то добре позната) а тук ги приключваме май. Дано не звучи много грубо...дано да не ядосам някои но това е моя извод.... [_]3 [_]3 [_]3
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #22 -: Dec 27, 2011, 10:52 »
@Stan4opojara : Нищо не каза за Antix. Казах ти, че съм го тествал и е с много ниска консумация. Уловката е само да отвориш като администратор etc/apt/sources list и да копираш там своя листа на Squeeze, която можеш да генерираш с Debian sources list generator.  Оригиналната листа е някакво уникално мазало от хранилища на oldstable, stable, testing и sid. Ъпдейтваш ли, без да си я подменил - само проблеми те чакат.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

and1soma

• Напреднали
    • Профил
Активен

stan4opojara

• Напреднали
  • Публикации: 143
    • Профил
« Отговор #24 -: Jan 06, 2012, 17:40 »
Просто за нея направо забравих и не съм я тествал... даже не съм я и изтеглил... сори ???
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
apt-get на Ubuntu?
Настройка на програми
Lamer 8 12604 Последна публикация May 29, 2009, 22:35
от go_fire
Раздавам Дискове на UBUNTU
Живота, вселената и някакви други глупости
IvanST 31 19730 Последна публикация Jan 25, 2005, 16:16
от Joro
Ubuntu live to ubuntu alternate?