Автор Тема: проблем с курсора при текстообработка и сърфиране  (Прочетена 1961 пъти)

ogrizko

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
здравейте, имам много странен проблем на лаптопа.... създават се някакви проблеми като се опитам да пиша нещо на текстообработващата ми програма, както и като ползвам определени браузери - в линукс това е гоогле хромиума. по-тъпото е, че този проблем го имаше и докато бях с уиндоус виста ...докато ползвах уърд и гоогле хром. какво всъщност ми се получава? като отворя текстообработващата програма и цъкна с левия бутон на мишката някъде в полето, за да започна да пиша... постоянно се появява една единица и след това изчезва, появява се и после изчезва, появява се и изчезва... и това супер бързо, а тази единица е все едно, че изброявам някакви точки, оттам долните редове стават на 2. 3. 4. като цъкна ентер да речем.... целите ми полета почват да прескачат... т.е. не се появява само 1. , по-скоро е нещо като таб и 1. ....има повечко разстояние и целия текст който се опитам да пиша постоянно се мърда 1 см наляво и надясно супер бързо и ми е трудно даже да видя какво съм написал. всичките си документи съм ги трансформирал към .пдф, защото .док не мога да го чета нормално - не мога да мръдна изобщо от първа страница и пак се почва едно премигване. а пък с браузера друг проблем се появява - пак има премигвания разни, но там се появяват някакви девелопер тоолс, които се появяват и изчезват пак супер бързо и в адресната лента не може да се изпише нищо общо взето. мозила файърфокс си работи нормално, сега пиша през нея... но хромиума постоянно го прави този проблем, както и текстообработващата програма. иначе като цяло добре си работи убунтуту. друго ми е по-кофти обаче.... че този проблем го имаше и под уиндоус виста и всъщност това беше причината да си сложа линукс с надеждата, че няма да я има тази боза дето я имаше в уиндоуса...... и се чудя вече да не би да е някакъв хардуерен проблем това, ама много странно ми изглежда да бъде хардуерен при условие, че ми изглежда софруерен. обаче пък ако е софруерен е супер странно да го има и под уиндоус и под линукс абсолютно един и същи проблем и се чудя какво да правя. сега имам да пиша едни уроци за университета и се налага да ползвам на баща ми лаптопа, обаче той е някакъв стар с гаден контраст и яркост и бързо се уморявам и не мога да виждам съвсем ясно какво точно пиша, трябва повече да се взирам, би било добре по някакъв начин да си оправя проблема с моя си лаптоп, така че ако се сещате за някакъв вариант би било добре... или поне дами кажете откъде идва проблема, че то от линукс нищо не разбирам освен да го ползвам и предполагам, че ще ми е доста сложно, ако тръгна някакви команди и не знам какви неща да правя... абе колкото повече ми изясните какво става, толкова по-добре, благодавя ви!  ::)
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6778
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Е какво стана сега ? Лаптоп без КУРСОР ? Ама че късмет имаш.

П.С. Е, то същата баница. Подскача - не подскача, пак не е НОРМАЛЕН, МИГАЩ КУРСОР.
« Последна редакция: Jan 13, 2012, 14:43 от Acho »
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

ogrizko

• Участници
    • Профил
кога съм казал лаптоп без курсор? казвам, че курсора прескача наляво-надясно в текстообработващата програма, а с него и текста, който съм решил да напиша.... курсора си е там и като изключим текстообработката и браузера, с всичко друго нещата са нормални :)
Активен

ogrizko

• Участници
    • Профил
сега си инсталирах абиуърд и с него го няма проблема.... но в либреофис си остава, не знам много е странно това.... а най-странно ми е, че го имаше пак казвам и в уиндоус проблема с майкрософт офис уърд и гоогле хром... а в убунту го има проблема при либреофис райтър и гоогле хромиум :) то не знам дали става ясно какво имам предвид... да взема да кача някакви клипчета във вбокс ако трябва ??
Активен