здравейте, имам много странен проблем на лаптопа.... създават се някакви проблеми като се опитам да пиша нещо на текстообработващата ми програма, както и като ползвам определени браузери - в линукс това е гоогле хромиума. по-тъпото е, че този проблем го имаше и докато бях с уиндоус виста ...докато ползвах уърд и гоогле хром. какво всъщност ми се получава? като отворя текстообработващата програма и цъкна с левия бутон на мишката някъде в полето, за да започна да пиша... постоянно се появява една единица и след това изчезва, появява се и после изчезва, появява се и изчезва... и това супер бързо, а тази единица е все едно, че изброявам някакви точки, оттам долните редове стават на 2. 3. 4. като цъкна ентер да речем.... целите ми полета почват да прескачат... т.е. не се появява само 1. , по-скоро е нещо като таб и 1. ....има повечко разстояние и целия текст който се опитам да пиша постоянно се мърда 1 см наляво и надясно супер бързо и ми е трудно даже да видя какво съм написал. всичките си документи съм ги трансформирал към .пдф, защото .док не мога да го чета нормално - не мога да мръдна изобщо от първа страница и пак се почва едно премигване. а пък с браузера друг проблем се появява - пак има премигвания разни, но там се появяват някакви девелопер тоолс, които се появяват и изчезват пак супер бързо и в адресната лента не може да се изпише нищо общо взето. мозила файърфокс си работи нормално, сега пиша през нея... но хромиума постоянно го прави този проблем, както и текстообработващата програма. иначе като цяло добре си работи убунтуту. друго ми е по-кофти обаче.... че този проблем го имаше и под уиндоус виста и всъщност това беше причината да си сложа линукс с надеждата, че няма да я има тази боза дето я имаше в уиндоуса...... и се чудя вече да не би да е някакъв хардуерен проблем това, ама много странно ми изглежда да бъде хардуерен при условие, че ми изглежда софруерен. обаче пък ако е софруерен е супер странно да го има и под уиндоус и под линукс абсолютно един и същи проблем и се чудя какво да правя. сега имам да пиша едни уроци за университета и се налага да ползвам на баща ми лаптопа, обаче той е някакъв стар с гаден контраст и яркост и бързо се уморявам и не мога да виждам съвсем ясно какво точно пиша, трябва повече да се взирам, би било добре по някакъв начин да си оправя проблема с моя си лаптоп, така че ако се сещате за някакъв вариант би било добре... или поне дами кажете откъде идва проблема, че то от линукс нищо не разбирам освен да го ползвам и предполагам, че ще ми е доста сложно, ако тръгна някакви команди и не знам какви неща да правя... абе колкото повече ми изясните какво става, толкова по-добре, благодавя ви!