Автор Тема: Проблем с прехвърляне на файлове от компютър на телефон  (Прочетена 1186 пъти)

vrabche

• Участници
  • Публикации: 5
    • Профил
Здравейте! 

Имам Linux Mint 13 на лаптопа, днес за пръв път ми се наложи да прехвърля музика на телефона (Nokia n97), но се явява някакъв проблем. Включвам USB кабел към телефона, настройвам на Mass Storage и копирам файловете в папка "музика" без проблем.
Ала после, когато потърся музиката в телефона, нея я няма?! И търсачката не я открива!
Не знам, може би не правя нещо както трябва, ако някой знае, моля за помощ!
Благодаря!
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
След като прехвърлиш файла изключваш ли телефона от кабела - повечето телефони губят достъп до файловата си система, когато е монтирана на компютъра. Ако изключваш кабела, как го изключваш? По подразбиране файловете, изпратени към мобилни устройства, се записват асинхронно, за да се пестят записи и за да е по-бързо. За да си сигурен, че всичко чакащо да бъде записано реално се е записало, трябва да демонтираш устройството от компютъра преди да извадиш кабела. Ако не го направиш, незаписаните данни така и не стигат до устройството.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

vrabche

• Участници
    • Профил
Здравей, благодаря ти за бързия отговор!

Имам две опции - "изваждане" и "безопасно изваждане", аз използвам първата, защото втората всеки път ми дава грешка, като изписва "безопасното изваждане пропадна" или нещо подобно...
Активен

vrabche

• Участници
    • Профил
Намерих начин :-).

Когато се изключи кабела, телефонът не показва mp3-ките. Трябва да се влезе в Playlists и да се даде на опция Refresh Playlist, тогава GSM-a зарежда в папката прехвърлените файлове.
Активен