Автор Тема: Проблем с видеото ...  (Прочетена 1854 пъти)

Damp1r3

• Напреднали
  • Публикации: 76
    • Профил
Проблем с видеото ...
« -: Jul 25, 2012, 11:25 »
 Здравейте отново  >:D >:D >:D
Аз пак си имам проблеми с моя си линукс и не спират само малки затишия от по месец два :)
Сега пак имам проблем с ... графична среда ли е видео драйвери ли е не сам сигурен как да назова проблема ...
Бях си взел седмица почивка да лежа на плажа да слушам рок в Каварна и да пия студен чай ... След седмица се върнах в реалността и започнах работа и като пускам уж от никой не бараната ми машина ... красота неземна цветна музика в цвето ве и гами ... всичко е толкова цветно и омазано че си нямам и на представа как да го опиша затова сам качил снимки.
Имам няколко поста за просволутите си проблеми с подкарването на монитора и видеото
http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=42982.0
http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=41930.0
Но като цяло да преди седмица всичко си беше ОК а сега мазало ...
Та ако някой може да ми кажа какво точно се е случило как се е случило и още по-необходимото как да се оправи ще сам искрено благодарен

а това е сегашното състояние на пейзажа

а да ... не е изключено проблема да е хардуерен защото още при зареждане на биоса всичко е цветна картинка ...
Активен

"Загина столицата. Кули вековни
рухнaха след тежка борба,
рухнаха палати и светини чутовни,
борци връхлетя ги ужасна съдба!

В развалини смрадни Трапезица пуши
премина над Царевец огнен потоп,
край трупове грозни Янтра лъкатуши.
Превърна се Търново в гроб."

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Re: Проблем с видеото ...
« Отговор #1 -: Jul 25, 2012, 11:30 »
Много прилича на ефекта от леко изваден DVI кабел. Провери първо този вариант :)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

trosho

• Напреднали
  • Публикации: 321
    • Профил
« Отговор #2 -: Jul 25, 2012, 13:55 »
Това, че може да заснеме тези артефакти на снимка на десктопа, говори по-скоро за хардуерен проблем със самата видеокарта. На мен ми прилича на "video memory corruption". Случвало ми се е с една предишна карта и изглеждаше по подобен начин.
Може да сравни със снимките с подобни артефакти на тази страница - цък. Най-много прилича на "Video RAM artifacts" или на "Bus artifacts".
Ако картата се е "пържила" в жегите, няма да е чудно, ако се е повредила. Или просто ѝ е дошло времето.

Damp1r3
, ако имаш Windows, можеш да тестваш паметта на картата с подобни програми - PassMark BurnInTest, Video Memory stress Test. За съжаление, не знам дали има такива програми за Linux.
« Последна редакция: Jul 25, 2012, 13:57 от trosho »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #3 -: Jul 25, 2012, 16:01 »
Трошо я да питам, това поправимо ли е, защото и аз имам една такава платка, която не е лоша, но нещо проблем с паметта има и ми вади подобна картина. Мисля си, че надали, ама ако има вариант за спасение, ще е добре.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

trosho

• Напреднали
  • Публикации: 321
    • Профил
« Отговор #4 -: Jul 25, 2012, 17:09 »
Трошо я да питам, това поправимо ли е, защото и аз имам една такава платка, която не е лоша, но нещо проблем с паметта има и ми вади подобна картина. Мисля си, че надали, ама ако има вариант за спасение, ще е добре.
Не мисля, че има такъв вариант. При мен, картата изгоря напълно, малко след като се появиха първите артефакти.
Тя беше още в гаранция и я смениха, след което и втората изгоря по същия начин. По онова време играех някоя от хрониките на Lineage 2 и мисля, че натоварването от играта си каза думата. А и самите видеокарти бяха от някакви "световно известни" производители (Manli или Axle, не помня точно).
Накрая доплатих за по-мощна (за времето си) видеокарта на ASUS и проблемите изчезнаха, а картата още си работи.

Не знам какво може да се очаква от твоята карта. Ако я натовариш повечко, може и тя да изгори напълно.
Активен

Gogo_SZ

• Напреднали
  • Публикации: 270
  • Distribution: Mageia, Mandriva
  • Window Manager: KDE, Mate, Gnome, LXDE
  • So to complete victory of trade over reason!
    • Профил
« Отговор #5 -: Jul 28, 2012, 01:08 »
а да ... не е изключено проблема да е хардуерен защото още при зареждане на биоса всичко е цветна картинка ...

Ами това еднозначно и на 100% приключва темата - изгоряла видеокарта. >:(
Активен