Автор Тема: Wifi Hotspot проблем  (Прочетена 2040 пъти)

svetoslav84

• Участници
  • Публикации: 11
  • Distribution: Fedora 10,Slackware
  • Window Manager: GNOME,Blackbox
    • Профил
Wifi Hotspot проблем
« -: Nov 22, 2012, 20:02 »
Здравейте, в момента съм с Linux Mint 14. Имам wireless usb адаптер към настолния компютър, както съответно интерета ми е влючен в LAN картата на самия компютър. Та проблема е в това, че искам с този компютър да съсдам wifi мрежа (тоест да го ползвам като рутер).Пробвах с networkmanager-a да създам adhoc мрежа и я създадох, мрежата е активна, но нито лаптопа ми нито моя PS3, а и телефонами (Xperia arc S) и този на приятелката ми могат да се свържат с нея. Намерих из нета, че някои телефони не разпознавали adhoc мрежи и.тн. Кажете ми други варианти ако може? Благодаря предварително!
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6457
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: Wifi Hotspot проблем
« Отговор #1 -: Nov 22, 2012, 20:56 »
Еми другия вариант ти е ясен. Вземи си един безжичен рутер-кутийка. Настрой си го в режим AP, и си ти. Хем ще ти държи и няколко връзки едновременно. Цените им така паднаха, че са никакви пари вече. Поздрави.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.