Автор Тема: Pear Linux 7 проблеми със звука и всичко останало  (Прочетена 1700 пъти)

Chilo

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Здравейте,

В момента използвам нов лаптоп (не е мой) hp ProBook 5320m с Pear Linux 7. Никога преди това не бях попадал на линукс и имам големи трудности да разбера какво става.

Не мога да инсталирам нищо, не знам как става. Предполагам че трябва да правя нещо от терминала, но когато опитам ме пита за код. Трябва да намеря пасуърда от човека на когото е компютъра ли.

Изведнъж днес пускам компютъра и няма звук нито на музика,нито на филмите, а на последните им насича и картината.

Въпросите ми са какво трябва да направя оттук насетне. Как да инсталирам антивирусна програма и да оправя звука?

Да инсталирам убунуту? С две думи какво точно означава това? За какво тогава е Pear Linux 7?

Прощавайте за заливането с въпроси, но общо взето наистина е доста странно докато човек свикне.

Предварително благодаря за всякаква помощ и съвети,

============================================================================

Изкарах батерията, сложих я отново и всичко се оправи...все пак не знам какво става...
« Последна редакция: Nov 24, 2013, 09:39 от Chilo »
Активен

lomion

• Напреднали
  • Публикации: 76
    • Профил
Pear Os имитира интерфейса на Apple Mac. Ако беше работил с мак, щеше да се ориентираш бързо. Разгледай го
по-обстойно и ще го схванеш. При Linux, не се налага по-принцип да обикаляш из интернет и да сваляш програми. За целта всяка дистрибуция си има софтуерни хранилища с програми компилирани специално за
конкретната дистрибуция. За да инсталираш, обаче ще ти трябва паролата на потребителя. Програмата за достъп
до хранилищата, ако не се лъжа при Pear Os се нарича Pear PPP Manager.
Антивирусна програма под Linux не ти е необходима.
Относно проблемите ти със звука, първо си намери паролата, тогава вече някой друг колега ще помогне.
Pear Os е базирана на Ubuntu.
Активен

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
ако е базирана на Убунту, то тогава sudo su би трябвало да работи и да ти дава администраторски права. а за администраторск апарола ползвай тази, с която се логваш в сесия. за да получиш администраторски достъп в терминала напиши това
Код:
sudo su
а смяната на паролата на всеки потребител можеш да направиш по подобен начин:
Код:
satir@satir-desktop:~$ sudo passwd root
[sudo] password for satir:
Enter new UNIX password:
Retype new UNIX password:
passwd: password updated successfully
satir@satir-desktop:~$

« Последна редакция: Nov 24, 2013, 19:21 от satir »
Активен