А ве пичове. В Лидъл сега се продават някакви прилично изглеждащи тонколони. Идеално викам си за беден бачкатор докато готви в кухнята да си слуша музичка. Обаче в книжката с описанието пише някакви странни работи. ¹
Колонката имала копче WPS, което като го натиснеш се свързваш автоматично към домашният маршрутизатор

Ако това не станело, има някакъв баркод, който да снимаш и той щял да те заведе при програма за умнофони, през която да направиш връзката.
Втори вариант бил да си вземеш Spotify и от там да си управляваш нещото.
И точка.
Няма дори диск.
Предполагам, че немецо-китаеца подразбира, че примерно имам WMP, iTunes или друго «цензора». Въпроса е, това нещо можем ли някак си да го захраним с музичка от някоя по-свободна ОС???
Сега знам, че в затвореният Хром имало някакъв симулатор пускащ apk, а и самият Андроид има версия за архитектурата 8*86, която сигурно може да се пусне на виртуалка. ² Обаче да подкарвам мобилни приложения по този начин ми се струва перверзно. Още по-малко знам мога ли да ги контролирам с клавиатура/ мишка. По случайност имам сензорен екран, но е от ерата преди умнофоните (с писалка).
Та мога ли да мина без Spotify³ и мобилни приложения? Ще е най добре, ако си може направо mplayer, защото с него си слушам podcasts.
Благодаря на всеки отзовал се, та дори само да ме поругае!
п.п. Последното има отрезвяващ ефект за самочувствието, а моето хич да не е, бая порасна.
¹ Първо да кажа, че колонката има женски жак и това е вариант, ама тогава трябва да прикачам лаптоп за нея, от чиито женски жак пък да вадя звук. Та не ми се стига до там, щото съм ял попарата на китайските кабели по левчета, пък и самият лаптоп трябва да турна някъде;
² За последната съм чувал, че не ѝ работел звука, но не знам на желязо ли, на виртуалка или изобщо;
³ Т'ва не беше ли и то някакво мобилно приложение тип радио?