Автор Тема: Проблем с ГНОМЕ 2.10 под Арч Линукс 0.7  (Прочетена 558 пъти)

Lord Bad

• Напреднали
  • Публикации: 1667
  • Distribution: Fedora 13
  • Window Manager: GNOME
  • Jedi Knight
    • Профил
Ами значи имам следния проблем - не мога да си сменя приложенията по подразбиране с които да се отварят разни типове файлове, нито пък мога да избирам различна програма от вече асоциираната от секцията "Open With". И в двата случая получавам следното съобщение - "Не може да се добави програмата към базата данни с програми". Писах на форума на Арч, на форума на ГНОМЕ, търсих в google и usenet групи - нищо. Не съм точно нов потребител, занимавам се с Линукс от около година, ползвах и други дистрота все с ГНОМЕ, за пръв път имам този проблем и никакви идеи какво го причинява, макар че ми се върти в главата че в арч нещо са оплескали при пакетирането му... Някой има ли някакви идеи? Благодаря предварително.
Активен

Fuelled by Fedora 13 "Goddard"
====================================
Rock it!

JOKe

• Напреднали
  • Публикации: 537
    • Профил
Проблем с ГНОМЕ 2.10 под Арч Линукс 0.7
« Отговор #1 -: Jul 12, 2005, 09:44 »
в UBUNTU имаше сащия проблем ама маи беше само когато си влезнал в Gnome като root я виж в АРЧ да не би да си роот , апак и не се знае може и като усер да го имаше така че и някои Ubuntu фен може да каже от какво е проблема
Активен

" May The Source Be With You . "

Lord Bad

• Напреднали
  • Публикации: 1667
  • Distribution: Fedora 13
  • Window Manager: GNOME
  • Jedi Knight
    • Профил
Проблем с ГНОМЕ 2.10 под Арч Линукс 0.7
« Отговор #2 -: Jul 12, 2005, 23:19 »
Не съм root. С обикновен акаунт съм си логнат. Еми явно ще трябва да ги търся тия Ubuntu фенове...
Активен

Fuelled by Fedora 13 "Goddard"
====================================
Rock it!