Удивително наистина. Иска се всичко и на се дава почти нищо. Мога да дам пример със себе си - какво знам не е от значение, но искат от мен да:
1. Пиша софтуер, покриващ всички вътрешни нужди на фирмата (PHP,.NET

'> ,SQL etc.)
2. Администрирам няколко Linux системи (т. нар. сървъри в БГ)
3. Администрирам 2-3 рутера (различни)
4. Администрирам Lotus Domino сървър и ориентирам останалия персонал как аджеба се праща мейл през Notes
5. Грижа се всички клиенти (поне не са много) да имат постоянно интернет и отговарям на малоумници по телефона
6. Прекарвам wireless линии до нови клиенти и/или поддържам вече изградените такива
7. Грижа се за доброто общо състояние на безобразната локална мрежа на фирмата
8. Грижа се за работоспособността на фирмения уеб сайт, както и за всякакви дивашки промоции (или по-точно появяването им на странички в сайта) на колегите от търговски отдел, за да могат те да напипат големия бонус
9. Инсталирам Linux щайги при разни клиенти, както и пощенски, уеб, DB и прочие сървъри при клиенти.
10. От време на време обикалям София и/или България, за да реша безумните мрежови проблеми на някой клиент, след като сертифицираните ми колеги са ходили и са решили, че нервите са им скъпи, за да се занимават с това
Та така. Ако съм пропуснал нещо, не се сърдете

'> При цялата тая щуротия съм сигурно единствения във фрмата, който НЯМА висше образование (защото не успява 4 години да мине 2-ри курс и то Машиностроителна Техника и Технологии в ТУ), а също така не притежава нито един сертификат от която и да е скапана фирма на света (било то и M$, даже и LPI). Вероятно затова заплатата ми е трицифрена сума доста под 1000 лв.
Е ако това е справедливост ...