Автор Тема: Ускорение при стартиране на линукс?  (Прочетена 2878 пъти)

Astor

• Напреднали
  • Публикации: 332
    • Профил
Ускорение при стартиране на линукс?
« Отговор #15 -: Aug 18, 2005, 11:50 »
Здравейте, rpetrov точно така и направих и оак се оказа че най-много се бави на /sbin/ldconfig и rc.hotplug-а. И така и не разбрах какво ви е мнението за това дали да изключа /sbin/ldconfig при начално зареждане?
Активен

Няма начин, да няма начин!

int13

• Напреднали
  • Публикации: 167
    • Профил
« Отговор #16 -: Aug 18, 2005, 16:32 »
Астор, изключвай lsconfig-a  и не се бой, аз съм го махнал...само гогато инсталирам някоя нова програма, която слага нови библиотеки (след компилиране на сорс и т.н.) тогава пускайм по едно ldconfig. Във никой друг случай не ти трябва обновяване на библиотеки при начално зареждане. Относно хотплаг.рц , и него съм спрял. Той няма връзка със звуковата карта, не ми се вижда логично да ти спира звука.Я жид като си правил chmod -x в /етц/рц.д директорията да не си направил и на rc.modules. Ако не е изпълним трябва да го направиш изпълним с chmod +x rc.modules .Още нещо мисля че имаше и rc.alsasound или нещо такова, той също трябва да е изпълним!!!
Активен

Nemo dat quod non habet.

vstoykov

• Напреднали
  • Публикации: 1286
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
« Отговор #17 -: Aug 18, 2005, 17:45 »
Цитат (int13 @ Авг. 18 2005,17:32)
Относно хотплаг.рц , и него съм спрял. Той няма връзка със звуковата карта, не ми се вижда логично да ти спира звука.Я жид като си правил chmod -x в /етц/рц.д директорията да не си направил и на rc.modules. Ако не е изпълним трябва да го направиш изпълним с chmod +x rc.modules .Още нещо мисля че имаше и rc.alsasound или нещо такова, той също трябва да е изпълним!!!

Ролята на hotplug е да намери модули за звуковата карта (и друг хардуер, напр. мрежовата карта) и да ги зареди. Добра идея е да се забрани на hotplug да се стартира само когато потребителя знае какво да редактира във файла /etc/rc.d/rc.modules и /etc/modprobe.conf.

rc.modules трябва да е изпълним ако от него става зареждането на някои модули (напр. модула за мрежовата карта).

За да се зареди модула на мрежовата карта (или някакъв друг хардуер) от скрипта rc.modules, последния задължително трябва да се редактира ръчно (той не може сам да реши кой е модула на мрежовата карта (или друг хардуер) и затова е много по-бърз от hotplug).

rc.alsa също трябва да е изпълним.
Активен