Автор Тема: Материали за подготовка за LPI 101 и 102  (Прочетена 2533 пъти)

Lord Bad

• Напреднали
  • Публикации: 1667
  • Distribution: Fedora 13
  • Window Manager: GNOME
  • Jedi Knight
    • Профил
Аз прегледах сайта на ЛПИ. Видях какво е одобрено, но повечето книжки са бая стари и в коментарите за тях четох че могат да ти изиграят лоша шега на изпитите... Та има ли някой някакви по-нови примерни тестове, ръководства и т.н? Аз направих сериозно проучване в нета - най-новата книга за ЛПИ е от този август на Mcgraw-Hill, но никъде я няма в електронен формат засега, а за хартиен няма време да си поръчам от САЩ. За тестове - намерих някакви на Тест Кинг, обаче откога са - само те си знаят... Четох библията за ЛПИС 1 - тя е много добра ама е от 2001 първа и особено за Х, апачи, bind бая са се променили нещата..
Активен

Fuelled by Fedora 13 "Goddard"
====================================
Rock it!

abadon

• Напреднали
  • Публикации: 510
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Материали за подготовка за LPI 101 и 102
« Отговор #1 -: Feb 28, 2007, 19:50 »
И аз се интересувам от същото нещо. Някой има ли някакви примерни тестове за LPI? Аз си намерих няколко видео курса на CBT, също така няколко книги за LPI, но все пак искам да придобия някаква представа какво ме чака на изпита за LPI. Да не е да отида уж подготвен и те да ме скъсат.

Предварително благодаря!
Активен

Успешното Boot-ване на Windows завършва с рестарт!!!
You are registered as user #382190 with the Linux Counter
Всеки пост - отговор на въпрос

kennedy

• Напреднали
  • Публикации: 2151
  • Николай Колев
    • Профил
Активен

"за всичко иде час" Еклесиаст 3:1
всеки пост - отговор на въпрос
-----------------
24.12.2003 "MS Free"

Explisit

• Напреднали
  • Публикации: 97
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 28, 2007, 22:04 »
ами доколкото съм чувал тези сайтове които е дал kennedy са едни от най добрите (може и да са най-добрия) източник за учене. Аз мислех да се ходя сега на open fest на 101 ... но поради университетски истории не можах. Тези CBT-та да ти кажа и аз ги имам и не ми вдъхват доверие да не казвам повече , а книгата които много се препоръчва е на O'reilly. Имам  последната версия на книгата (12.2006 или някъде там беше издавана) и мисля че имам още малко материали ако ти трябва последната версия на O'reilly пиши на лична.
Активен

Powered by Debian

Lord Bad

• Напреднали
  • Jedi Knight
    • Профил
« Отговор #4 -: Mar 01, 2007, 01:01 »
Материалите на сайта на IBM не са особено добри - чел съм ги всичките. Аз имам книгата на O'Reilly в оригинал(на хартия) - много добра книга, за нещастие не е особено подробна и ако само на нея разчита човек може и да съжалява на изпитите. Във всеки случай никоя книга не може да замени реалния опит, а за изпитите на ЛПИ, особено за второто ниво ще ви трябва доста от него...
Активен

Rock it!

abadon

• Напреднали
  • Публикации: 510
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #5 -: Mar 01, 2007, 13:46 »
Цитат (Lord_Bad @ Март 01 2007,01:01)
Материалите на сайта на IBM не са особено добри - чел съм ги всичките. Аз имам книгата на O'Reilly в оригинал(на хартия) - много добра книга, за нещастие не е особено подробна и ако само на нея разчита човек може и да съжалява на изпитите. Във всеки случай никоя книга не може да замени реалния опит, а за изпитите на ЛПИ, особено за второто ниво ще ви трябва доста от него...

Точно заради това се интересувам повече от въпросите за изпитите на LPI. Защото имам доста материали които са за LPI — книги на O'Reilly, видео курсове на CBT, някакви pdf-чета на TestKing с тестове от 2001,2002 година и т.н. Просто искам да обменим опит, кои от тези неща наистина дават някакви реални знания за изпитите на LPI. Има ли някой, който има LPI сертификат да си каже мнението? Примерно ако се справям добре с тестовете на TestKing ще мога ли да взема изпита (става въпрос за първо ниво) или няма да мога?

P.S>Какво Ви е мнението за този сайт ? В нета има ли други като него?
Активен

Успешното Boot-ване на Windows завършва с рестарт!!!
You are registered as user #382190 with the Linux Counter
Всеки пост - отговор на въпрос

Lord Bad

• Напреднали
  • Jedi Knight
    • Профил
« Отговор #6 -: Mar 01, 2007, 14:19 »
Ами аз имам LPIC 1, миналата седмица се явих и на LPI201 като първа стъпка към LPIC 2. linux-praxis е страхотен сайт за подготовка за LPIC 1, само добри думи мога да кажа за него. Подобни тестове има и на penguin tutor, но моето лично мнение е че тези на linux-praxis са доста по-полезни за изпита. Ако се справяш добре с тестовете на test king и на тези на linux-praxis винаги правиш над 85% по всяка вероятност ще вземеш и истинските изпити, които обаче са да речем около един порядък по-сложни, но пък и на тях ти трябват само 500 от 800 точки, което е около 65%.
Активен

Rock it!