Еее що ли да Ви показва човек огъня

---------
@alabal - грее дръжки

'> няма лошо да си вярваш, но не съм съгласен с теб.
@whatever - АМД К7 нямат защита от прегряване , P3, P4 имат !
@whatever & uvigii
добре бе тоя вграден контролер за паметта в процесора не разбра ли , че се оказа издънка. Значи не че идеята е лоша , идеята е супер - дори аз бях впечатлен от теорията преди да излязат самит A64-ки.
И какво ... какво стана ? S754 vs 939 какво разлика ~7% в ползва на 939 , а има dualchannel buildincore memory controller , ауч. Така : S754 спрямо P4 в трансфера на паметта какво ?
да не би S754 да постига по-голяма трансфер ?
(аз ти давам за пример P4C 2.4, 3.0 и 3.4 , сложи им там 2400+, 3000+, 3500+ с939 и дори 3800+ А64-ка която е с939)
uvigii много добре знам в какво се измерва , но гледах да съм кратък и ясен. Единствения процесор взимащ видима ползва от DualChannel е P4 и производните му нагоре. Чрез quad-pumped скоростта на шината към паметта (P4C -> 800Mhz) прави БЪРЗ трансфер (в една дума) , големината на шината му към паметта не е впечатляваща , но точно това quad е ключа , за един такт 4 "хапки"

'>.
а ако искаш цифри , отиди и си ги вземи , пак ще са за Intel P4 относно трансфера на паметта.
HT-то. Що ли си вярваш ти ползвал ли си 2.6.7 и нагоре ядро с HT sheduller подръжка и P4 HT ?!. да те питам ... , а после забрани ХТ-то от биос-а и виж разликата.
пп: не мога да се сетя 2.4.26 ли беше серията за 2.4 , която почна ХТ-то да го има. (не SMP, а SMP и под него има едно HTT)
относно първите P4, то на мен ми беше писанало по-едно време само да го видя написано: дълг конвейр , при грешка се изчиства целия и т.н , и т.н, и въобще като цяло технологията П4 има нужда от висока честота !
Затова първите модели 1400,1500-1800 дори се представяха зле. Но виж 2.4B/C, 3.0B да не говорим 3.4C , който се справя с A64 3800+ в повечето приложения. Самата архитектура е такава.
НЕ Е ПОКАЗАТЕЛ НА КАКВА ЧЕСТОТА РАБОТИ ЕДНИ ПРОЦЕСОР !
пример, който е страшно близък:
Има микрооцесор на 70Mhz с 20Mips има и на 40Mhz с 20Mips.
така че айде стига се правихте на ... вижте му честотата , вижте му честотота, зарежи колко е честотата, виж какво прави.
Да знам , че не ви е удобно да дадете 250$ като може да дадете 150, обаче айде да не се залъгваме

'>
Или те хората от IBM , HP, Dell,, Gateway са тъпи и затова м/у Интел и АМД в сериите им 95% са INtel-based.
----
Бил съм подвеждал ...
А да те питам кой има по-голям ресур: интел или амд ?
Как мислиш интел или амд ще могат да си позволят по-висококвалифицирани специалисти ... аз си имам една теория интел може да забие в земята АМД за дектоп със сигурност , но ще ги обвинят в монопол. Защо мисля така ли , ами интел имат парите да си правят три тона експерименти и производни линии.
Преди около месец видях следното бебче на Intel , но в друга сфера:
Optical Multiplexor 1:16 2.25Gbit/s ммм дали е лошо А ?
2.25GBit/s ? това е повече от 730MBytes/sec.
Intel имат голями възможности , интел П4 е добър процесор, само цената му е минус, макар че ако имахме европейски заплати щеше да събереш за 1-2месеца за едно П4 без проблем

'>