Как така ще сравняваш линукса с windows 95?! Какво толкова дето го има в XP (например) го няма в линукс? Ще ти отговоря - необходимостта да преинсталираш през месец-два и да рестартираш на всеки няколко часа. За бързодействието - не знам дали си го забелязал при теб, но на моя windows след като се стартира му трябват около 30 до 45 секунди преди да мога да правя каквото и да е било, в също време на линукса мога да правя каквото си искам ведна след като ми зареди десктопа. А ми за факта, че на windows докато записвам дискове компютъра така сече, че нищо не мога да правя, докато на линукс си записвам дискове и в също време играя Unreal Tournament 2004? Или пък когато някоя програма забие и не мога да я спра (случвало ми се е да чакам по 5-6 минути преди да мога да спра програмата), докото в линукса процесите се убиват на минута (за щастие рядко се случва някоя програма да забие и рядко се възползвам от това "предимство"?
А за CS Source погледни
тукИ понеже според мен CS Source е много по - скапан от CS 1.6 или Condition Zero за тях можеш да погледнеш
тук и
тукИ вземи си инсталирай нещо по - серизно от live cd или linspire, например SuSe, Ubuntu, Fedora, Mandriva (давам ти за пример само по-лесните).