Автор Тема: Може би малко тъп въпрос  (Прочетена 1100 пъти)

Lamqta

• Напреднали
  • Публикации: 54
    • Профил
Може би малко тъп въпрос
« -: Jan 16, 2006, 15:55 »
Доставчика ми освен с рейндж на IPтата ми е назначил и имена т.е. cable-somedomain.com-254-XX. Съответно обаче, когато се пингне по хостнейм отива при IPто на мейл сървъра, където се хоства домейна. Въпроса ми е как да пренасоча имената по IP адресите, без да използвам уеб базираната администрация на фирмата, където съм регистрирал домейна?
Активен

sdr

• Напреднали
  • Публикации: 655
    • Профил
Може би малко тъп въпрос
« Отговор #1 -: Jan 16, 2006, 16:07 »
Четох четох и не разбрах. Дай малко примери като какво пингваш какво се ресолва какво трябва да бъде. В повечето случаи с проблеми с ДНС системата трябва да говориш с собственика на ауторитивния ДНС сървър, сам нищо не можеш да направиш. Най многото което можеш да постигнеш при ДНС проблем е да излъжеш собствения си компютър (/etc/hosts) но за света проблема си остава.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
Може би малко тъп въпрос
« Отговор #2 -: Jan 16, 2006, 16:17 »
В регистрацията на домейна се указват IP адресите на name сървъри, които "знаят" съответствието на IP адреси и имена на хостовете в домейна, т.е. тези сървъри отговарят за съответната зона (домейн).
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3