« Отговор #3 -: Jan 20, 2006, 12:41 »
Аз не мога да ти кажа за ISDN модема, защото не съм се занимавал с такова нещо.
Що се отнася до "дистрибуция подходяща за даден хардуер"... това е малко погрешно изказване.
Всяка дистрибуция може да е подходяща за хардуера ти.
Това, което се опитваш да попиташ е "ядро подходящо за моята дистрибуция".
Е, има много предварително компилирани ядра, които са в по-голяма или по-малка степен подходящи за този хардуер. Такива са пвечето "дифолтни" ядра на различните дистрибуции.
Но единственият начин да се сдобиеш с ядро "най-подходящо" за този хардуер е като си го компилираш сам. Останалото от дистрибуцията е в пряка зависимост от ядрото.
Малко е подвеждащо да се съпоставя хардуерът с дистрибуцията.
Разбира се, има дистрибуции, които са така направени, че да се справят по-добре от други на слаб хардуер.
Аз тези дни успях да подкарам Slackware 10.2 на лаптоп с 16МБ РАМ и 4МБ видеокарта. Пуснах му графична среда и музика.... Но не мога да твърдя, че тази дистрибуция е най-подходяща за този лаптоп. Най-малкото, аз виждам начини да я оптимизирам още.... да не говорим какво би станало, ако направя собствена дистрибуция за лаптопчето...
От това което знам за Дженту - да... тя е поне толкова подходяща за слаб хардуер, колкото и Слак, но аз лично на начинаещ потребител бих препоръчал Слак пред Дженту. Най-малкото защото за да имаш добре работеща система не се налага да конфигурираш почти нищо по-сложно, нито да компилираш програми.
ПП: Освен това съм почти сигурен, че настройката на модемът ти ще бъде по-лесна в Слак отколкото в Джентуу. А има и друго - шансът да получиш помощ за Слак ми се вижда по-голям пред шансът да получиш помощ за Дженту... Слак, поне по мои наблюдения е по-популярна в България от Джентуу.

Активен
Linux is like a wigwam - no windows, no gates, apache inside!
We shall walk together through all eternity. Wandering in the shadows, spreading the fear!
Gentoo - Baselayout 1.12.9-r2
Linux 2.6.21-suspend2-r6 Mon Jun 25 17:48:08 EEST 2007