Привет,
Снощи докато заспивах, ме сполетяха разни мисли, които малко ме объркаха и искам да споделя и които да коментираме (може и да са коментирани) за да ми се избистри в главата.
Значи ползвам СуСе 10.0 и почти го докарвам до Win-а (фукционалност и приложен софтуер). Почти, защото ми липсват някои добри софтуерни решения и заместители. Не говоря за игри. Тях съвсем ги забравих от 2 години.
Та лежа си аз и си мисля - Линукса е по стабилен и по бърз от Win-а. Няма вируси. Красив, шарен и фукционален. И защо в крайна сметка не е надвил все още.
Лежа си аз и - Сусе

'> добра дистрибуция (след като пробвах доста) и най ми допадна останах на нея, но защо подяволите има приблизително 60 дистрибуции (може и да са повече), като ядрото е едно, файловите системи са еднакви, KDE и Gnome са еднакви (с малко разлика в някое меню или икона), е необходимо всички програмисти да разработват тези дистрибуции вместо да се обединят за 3 (примерно сирвир, десктоп, стар хардуер) и не сaмчкат M$.
Докато си лежа и се запитах - добре де ами производителите на хардуер, защо и те спъват развитието на Линукс. Купиш си нещо ново или малко по специфично и

- Windows XP сертифицирано. Защо не пуснат и драивер и софт за линукс. Ето примерно сега си взех Samsung ML-2010 и хората си направили драйвер :-)
Продължавам да мисля и - Добре де в форумите се казва линукс тук линукс там (което ме радва) но за направата на някой фюлм е използван линукс е малко смешно (сигурно за файлов сървър е ползван). Търсих допър софт за видео обработка (примерно Adobe Premiere) но за линукс нямааааа. Еинствено MainActor прилича по вид но е пълна скръб. Докато ми свали фюлма от камерата беше една надлъгваница и после мъка. Фюлма в някакъв негов измислен формат. Тръгнах да го правя на двд и при енкодинга се крашва :-). Е няма да правя фюлми я, ще чакам Холивуд да ми направи почивката на ДВД.
И пак нова тема се заражда в главата ми - добре де М$ са с затворен код но защо поне не може да се чете и пише на Линукс дялове от Win. Много е досадно да рестартираш всеки 20 мин защото в едната ОС има едно нещо а в другата го няма. Еинствено върху FAT32 се чете и пише от двете ОС. Да ама сега пък съм лимитиран от 4 ГБ големина на файла. И не мога да ползвам пълноцено мястото на харда.
Сега не искам да се заражда "война" а просто да ми обясни някой, накратко (и не само на мен), защо няма решение на тези размисли. Според мен това е което държи М$ но докога. Не искам Win но няма как а при това за сега го има "свободно" в изобилие и ползвам и двете но нямам място и е страшно неудобно.
Та някой ще поразмишлява ли с мен

'>