Здравейте на всички.
Значи защитил съм си компютъра почти по всички правила на защитата описани в книгите и в нета, казвам почти защото днес разбрах, че имам пропуск в сигурността. Като пробвах да мина
този Browser test установих, че компютъра ми запаметява кукита от разни сайтове, което е нещо нормално, обаче ми изкара и:
Цитат |
Referrer check While visiting web sites your browser reveals private information (called Referrer about previous sites you have visited. Recommendation We advise you to get personal firewall software. If you already have a firewall program adjust it to block the distribution of such information (referrer). |
От това разбирам, че трябва да си настроя защитната стена да не разрешава изпращане на referrer информация в нета. Въпроса ми е как да го направя? Предполагам, че с iptables ще стане, но какво трябва да блокирам? Или пък може да се блокира, чрез писане на команди във файла /etc/sysctl.conf ?
Със SuSE 10 съм, активирана защитната стена на тази дистрибуция и дописано още някое и друго дребно правилце на iptable.
Приемам всякакви предложения и предварително благодаря на на тези, които ще се отзоват.