« Отговор #6 -: Feb 03, 2006, 11:04 »
Уважаеми другарю bash_maistor, уважаеми другари тебеподобни,
След като прочетох вашите ценни съвети, внимателно се вгледах в огледалото и наистина видях един ужасен трол. Гледах, гледах, обаче, дали наистина е трол? Защото аз не съм виждал до сега такова нещо. Поразрових се тук и там да се образовам по въпроса. Не е трол.
Пак прочетох разни теми по форума и с изненада открих пълно съвпадение на някои от вас със троловото описание. О ужас, модератор трол?! Не може да бъде, Анатема!
Манифеста четох десетки пъти, анализирах, размишлявах. Е другари, ами той за вас е написан. Просто няма за кой друг.
Значи какво се наблюдава тук? Някои упорито се трудят да образоват хората. Да им помогнат в проблемите. Да преведат интересна новина. Живеят момчетата с Линукс проблемите и ние сме им благодарни.
Други обаче, няма да посочвам всеки който чете форумите ги е забелязал, умрат някой да попита нещо и с велико пренебрежение да му рекнат: "Аре еи шо не четеш?" Ако все пак се намери някой извън вашия кръг да отговори на поставен въпрос веднага следва: "Наблюдава се явление начинаещите да се мъчат да покажат малкото си знания и затова основно те дават технически съвети". И какво е това пренебрежение, все за начинаещите юзери така, начинаещите юзери онака... Като да са втора ръка хора. Я се вземете в ръце и вижте как се държите с хората!
Аз когато имам проблем, чета и ако не разбера нещо - питам. Но не тук. Тук отговора ми е ясен. И стига с тази цензура. Като щрауси искате да си заровите главите и никакви Линукс проблеми да не видите. Ами как ще се решат тези проблеми, ако не се поставят и анализират? Колко хора, за които, света на Линукс се свежда до linux-bg.org знаят, например, че на планетата само 3% от десктопите ползват Линукс? По-малко от Мак дори. Нее такива новини са ужасни за вашите ушенца. Вие ги знаете ама иначе как ще сте толкова велики с някакви си 3%, при това извоювани от съвсем друга категория хора.
Манифеста е написан точно за хора като вас. За всеки, който се отнася с пенебрежение към Майкрософт, който ползва думи като: бозата, Micro$oft, Window$ и т.н. За всеки, който се хвали наляво и на дясно, че от незнам коя си година не бил пускал Windows и е Microsoft free. Цунете се отзад с тези глупости. Ако наистина милеете за Линукс, а не ви е целта само да се правите на велики всезнаещи пред нас простосмъртните, всеки ден като се събудите пускайте Windows, за да го видите и сравните. И всяка вечер преди да заспите мислете какво още му трябва на Линукс, за да стане по-добър!
Относно конкретния повод, панграма. Всеки има право на мнение. Както вие сте решили да го поставите пред обществеността, така и аз имам право да ви кажа, че е пълна глупост и губи време. Нито ще измислите нещо умно, а още по-малко ще успеете да го наложите на обществото. Това е бита карта. Това ви казах аз, а вие можехте да ми отговорите кротко, че моята теза е "ужаснао глупава" и да приключим. Какво стана, обаче. Някой от вас реши, че свободата на словото е по-важна от комфорта на няколкото от вас и изказването мина. След няколко часа, оценката беше коригирана. Защо? Човека се е размислил и решил. че е сбъркал? Дрън, дрън. Някой от вас, великите, е поправил грешката на горкия човечец. Казвам горкия, защото аз не бих позволил някой да ме поправя, след като ми е дал права. Единствения вариант е да ми отнеме правата и да прави каквото ще. Защото аз имам свое мнение и си го устоявам. А тези приказки за средно аритметичното ги разправяйте на баба ми.
Това е уважаеми другари. За сега... Четете и размишлявайте. Имам още истини да ви кажа.