Автор Тема: Програмисти за складова програма  (Прочетена 59423 пъти)

kennedy

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 2151
  • Николай Колев
    • Профил
занимавам се със счетоводство от доста време (5г) с линукс (3 г) досега не съм виждал складова програма под линукс (не броя програмата на биона, защото нетръгна при мен). Та идеята е ако някой има свободно време и желание да понапишем нещо (от мен идеи от вас кода).  като на първо време ще е съвсем елементарна програма. би било добре да се пише или на C++/QT или директно на php+mysql. ако има заинтересовани пишете, дори да неможете да пишете код, ако сте се сблъсквали с подобни програми и имате нужда от такова приложение, пишете  .....
kennedy@dir.bg или по-добре направо тука.
Активен

"за всичко иде час" Еклесиаст 3:1
всеки пост - отговор на въпрос
-----------------
24.12.2003 "MS Free"

vtab

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 17
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #1 -: Jan 07, 2004, 22:06 »
Аз имам такава. Писана е за фирма и не дават да се изнася, ама имам идея да пусна нещо такова OpenSource и даже покрай празниците вече понаписах една малка част (базата е готова, интерфейса 15%). Пиши ми на vesselin@tabakov.com да се разберем, кой какво ще напише и да го довършим. Освен това искам ако може да вземем от някъде протокола за комуникация с различни касови апарати и да напиша един касов сървър за да е пълна картинкта.
Имам и готови работи писани на Clipper ама те са платени и не знам как ще оправя авторските права и дали изобщо може.
Активен

ivak

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 156
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #2 -: Jan 07, 2004, 23:13 »
и аз имам подобна система, обаче не ми се занимава с
нея. всичко би трябвало да е 100% работоспособно,
но може да има известни несъвместимости с новите
версии на mysql, понеже е правена преди около година
и половина.

системата е доста всеобхватна. правена е само за
складово стопанство, с идеята да поддържа много
различни складове с голям асортимент. писана е на С
и ползва web интерфейс за клиентите (sorry, no QT
here :-). все пак това дава възможност да я ползват
и winboze клиенти.

преди време я бях поръчвал като външна разработка,
но поради една или друга причина не влезе в употреба.
ако някой проявява интерес мога да му дам сорса да се
бори с него.
Активен

Cлoжнитe пpoблeми имaт пpocти и лecни зa paзбиpaнe гpeшни oтгoвopи.

  • Гост
Програмисти за складова програма
« Отговор #3 -: Jan 07, 2004, 23:31 »
аз също се опитвам да направя такава програма със PHP и MYSQL но нямам много време напоследък покрай УНИ-то и за това сам поизоставил проекта, надявамсе да имам време да го завърша, но засега е така
ако иска някой да ми пише на kierenski@gmail.ru да му кажа подробности за проекта.
Активен

kennedy

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 2151
  • Николай Колев
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #4 -: Jan 08, 2004, 08:12 »
здравейте,
Но като за начало може да го направим и по-простичко например:
функции:
въвеждане на контрагент
въвеждане на приход
въвеждане на разход
оборотна ведомост на склад

бази:
контрагенти:
име, БУЛСТАТ, Данъчен номер, МОЛ, Адрес
стоки:
номер, наименование, мярка
склад:
номер, име, начално салдо бр/стойност,
движение:
номер документ, приход склад, разход склад, доставчик, клиент, количество, обща стойност

като направим това, ще го тестваме, и ще направим едно стъпало по-високо задание и така, дотогава се надявам да привличем още хора към проекта. важното е да се започне дискусия, да се обсъждат идеи за това кое как може да стане.
Активен

"за всичко иде час" Еклесиаст 3:1
всеки пост - отговор на въпрос
-----------------
24.12.2003 "MS Free"

  • Гост
Програмисти за складова програма
« Отговор #5 -: Jan 08, 2004, 12:23 »
Mislia che moga da vi nameria protokola za Elka do 1 week max,
 makar i da ne obeshtavam 100%  -znam che za tehnite KA e nai trudno da se nameri. Imam niakade xerokopie - triabva da go izrovia.   Za sujelenie shte e v scaniran vid, no se nadiavam da vi svurshi rabota. Pishete ako ste zainteresuvani.

Po princip sum super fan na ideata i daje misleh da se zaemam no ne mi ostavalo vreme do sega.
 loop@nbu.bg
Активен

vtab

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 17
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #6 -: Jan 08, 2004, 14:21 »
Програмката, така или иначе съм я започнал и смятам да я довърша. Ще съм щастлив ако някой помогне дори и само с идеи. Не съм сигурен обаче, че е тук мястото да дискутираме въпроси свързани с фукнционалност на програмата и всички други технически теми.
Аз не случайно се интересувах до къде стигна идеята за БГ OSDN обаче все още нямам яснота по въпроса. Откровенно казано следващия избор май е sourceforge обаче нещо не съм очарован от него.
Иска ми се да чуя и вашето мнение по-въпроса за мястото за такива дискусии и за това как може да се организира целия процес по изпълнението на един такъв проект.
Активен

sas

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 9
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #7 -: Jan 08, 2004, 15:17 »
Здравейте,

Аз имам развита програма за:
* клиенти
* оферти
* спецификация към оферти
* поръчки
* спецификация към поръчки
* правене на поръчка от оферта
* архивация
* плащания по поръчки
* управление на потребители
* нива на достъп - админ, счетоводител, проектант
* и много справки и администрации

Писана е на PHP и MySQL

Демо мога да ви дам тук:
http://buldecor.simetro.com/
user: guest - това е потребител с админ права
pass: guest

Та писали сме я с още един популярен тук човек и продължаваме да я развиваме.
Погледнете и кажете струва ли нещо?
Има много екстри, които не са описани на първи поглед, но хората, които работят с нея са обучени.
Би ли могло да се стъпи на тоя проект и да го развием като проект на open source обществото?

Изобщо отворени сме за дискусия.

една забележка:
Скриптовете на клиентската страна са направени да работят добре с IE, защото на такова работят потребителите. Не съдете от тая гледна точка.
Активен

vtab

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 17
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #8 -: Jan 08, 2004, 17:22 »
Изглежда добре ама с Mozilla половината работи не бачкат. За съжаление нямам IE да тествам как е.  В продукта обаче липсва склад и свързаните с него неща.
Активен

sas

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 9
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #9 -: Jan 08, 2004, 17:27 »
Цитат (vtab @ Ян. 08 2004,18:22)
Изглежда добре ама с Mozilla половината работи не бачкат. За съжаление нямам IE да тествам как е.  В продукта обаче липсва склад и свързаните с него неща.

Да липсва склад, но за да има склад е добре, че има нещата, които сега са там.

Впрочем ние имаме сега една поръчка да добавим някаква модификация на склад. Модификация, защото ще е по-скоро набор продукти, но не и пълната функционалност на склад.

Проблема, който съм срещал до момента е, че ако не е готово то клиента започва да фантазира и си измисля такъв интерфейс, че не пасва на следващия. Май по-добре е да се направи и като се покаже на някой то вече да е готово и той да няма мегдан много да е капризен.

А за Мозилата си го казах, просто защото никога не е била целта да се направи ОК за такъв браузър. За каквото е плащано, това е правено.
Активен

stealth01

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 680
  • Distribution: Debian testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #10 -: Jan 08, 2004, 19:15 »
Цитат (kennedy @ Ян. 07 2004,22:19)
ако има заинтересовани пишете, дори да неможете да пишете код, ако сте се сблъсквали с подобни програми и имате нужда от такова приложение, пишете  .....

амиии пиша...
мога да помагам с тестване и даване на идеи.

C++/QT vs. PHP/web интерфейс
не смятам, че web интерфейса е подходящ за такова приложение. може би по-лесно ще се направи, но пък работата с него е по-трудна. при складовите програми обикновено се въвежда някаква информация (нов контрагент, стока, документ), тоест основно се работи с клавиатурата и е по-подходящо C++/QT - по-лесно се редактира, не е нужно специални бутончета за обновяване. пък и колкото и да е неприятно броузерите под линукс нямат функциалноста на IE
Активен

the_real_maniac

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 1258
  • Kernel panic, me - no panic ;-) :-)
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #11 -: Jan 08, 2004, 21:02 »
Цитат (kennedy @ Ян. 07 2004,22:19)
занимавам се със счетоводство от доста време (5г) с линукс (3 г) досега не съм виждал складова програма под линукс (не броя програмата на биона, защото нетръгна при мен). Та идеята е ако някой има свободно време и желание да понапишем нещо (от мен идеи от вас кода).  като на първо време ще е съвсем елементарна програма. би било добре да се пише или на C++/QT или директно на php+mysql. ако има заинтересовани пишете, дори да неможете да пишете код, ако сте се сблъсквали с подобни програми и имате нужда от такова приложение, пишете  .....
kennedy@dir.bg или по-добре направо тука.

Може ли да ми обсяниш защо предпочиташ да е на php+mysql , а не точно програма на С/С++ ?!. Има хостове поддържащи изпълнението на С/С++ ( незнам точно как да се тълкува , но както и да е ... , има го като възможност на някой хостинг тарифи) , та една С/С++ програма , ако е може да се направи и от Интернет да се ползва , ако това ти е пробелма , немога да те разбера или просто , заради базата данни , че да е в МойСЮЛ ли '<img'> Аз си мисля, че може и това да се направи , то е сигурно де '<img'> Сами изход да се записва , едва ли не експортва в такъв формат '<img'> , но и това настрана ...

Лично от мене , само мога да ти я напиша , но без мрежовата част и без графичното ЮТ '<img'> Но тук има и много по-наясно хора с материала, така че, но аз да си кажа '<img'> Ако има нужда от помощ за С '<img'>
Активен

Powered by Debian GNU / LINUX /// Intel inside ...

„Насилието е последното убежище на некомпетентността“ - Айзък Азимов (1920 — 1992)

the_real_maniac

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 1258
  • Kernel panic, me - no panic ;-) :-)
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #12 -: Jan 08, 2004, 21:11 »
М/увпрочем имам ТАКАВА ПРОГРАМА ГОТОВА , но КОНЗОЛНА за Уин32 / ДОС '<img'> '<img'> Има си склад , за дата на годност , на пристигнало , подадено , ...

Може да покаже ...

инф. относно продукт
да сменяш количество за продукт

за продукт може да се въвеждат -> име/количество/себестойност за 1бр/кг/... / доставчик / дата прозив. / дата дост. / годност

показване на най-докарващите пари доставчици ':p' най-... как се казваше ... абе редовни не ... честите , който имат най-много стойност по продукти '<img'>

показване на продукти според въведена дата - кой ще им изтече срока на годност до 3-6 дена ли беше и кой вече им е изтекъл ...

показване инф. относно само даден доставчик , може да запомня инф. бинарно в посочен от теб файл ...

не си спомням , май бях направил , че може да се експортва от към база ... да се добавят данни '<img'> от една база в друга ... '<img'> Това е ... Пфу малко разбъркано го написъх , но бързам леко '<img'> ТОВА е , ако искате може да спретнем една програма GNU License за такива нужди '<img'>

И ЩЕ Е САМО GNU , но някак си ще я направиме така и обвържеме с ЮТ-то , че ако ще я преправят сорс-а за ВИН да се поизпотът .... '<img'>  '<img'> Не за друго , но да опитат що е Линукс хората ... Чао ...
Активен

Powered by Debian GNU / LINUX /// Intel inside ...

„Насилието е последното убежище на некомпетентността“ - Айзък Азимов (1920 — 1992)

kennedy

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 2151
  • Николай Колев
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #13 -: Jan 08, 2004, 21:52 »
малеееееее направо ме шашнахте, аз си мислех че я се намерят 1-2 ентусиасти '<img'> .
сега да поясня. първоначалната ми идея беше да се направи нещо като счетоводна система, към която да могат да се свързват различни по интерфейс програми, но да използват едни и същи типове данни(бази или незнам как точно да се изразя). естествено мислех за клиент/сървър(клиента само да визуализира а на сървъра се изпълняват всички логически задачи(за което пък не съм убеден, че е правилния подход)) като информацията се предава във ХМЛ формат. НО тъй като ми се видя прекалено сложно, затова зададах така постинга.
в момента gamehack прави един форум на един хост специално по темата. като е готов ще го постан тук за да има къде по-разбито да обсъдим нещата, там ще качим и кой каквото има като код.
Активен

"за всичко иде час" Еклесиаст 3:1
всеки пост - отговор на въпрос
-----------------
24.12.2003 "MS Free"

kennedy

  • Участник
  • *****
  • Публикации: 2151
  • Николай Колев
    • Профил
Програмисти за складова програма
« Отговор #14 -: Jan 08, 2004, 22:35 »
това е сайта
http://linux-translate.org/schetovodstvo/
тази вечер ще сетна темите, утре започвам да го пълня с това което аз си мисля че ми е ясно '<img'>
Активен

"за всичко иде час" Еклесиаст 3:1
всеки пост - отговор на въпрос
-----------------
24.12.2003 "MS Free"