« Отговор #13 -: Feb 06, 2006, 09:23 »
За cedega-та - ако може да си го позволи, според мен си струва (малко уточнение - процедурата е следната - плащаш 15 долара, за три месеца през което време си сваляш последните версии и след това пак може да я ползваш, просто не може да я обновяваш, също така ще може да я ползва за всички компютри). Мисля, че ще трябва да направиш нещо по въпроса с игрите. Останал съм с впечатление, че повечето клубове изкарват по - голямата част от приходите си от хора, които идват, за да играят, а не от такива, които идват, за да си прегледат пощата или да разгледат някоя друга страница. От друга страна виждал съм клубове, в които бяха сложили игри, които се поддържат от cedega и wine (забелязал съм, че повечето хора, които посещават клубовете, за да играят не се интересуват от нищо по - екзотично - Warcraft 3, Starcraft, World of Warcraft, Diablo, Counter Strike, Battlefield 1942/Vietnam/2, Need For Speed Underground и т.н.) и пак имаха доста посетители. С други думи, макар и да не е съвсем лесно (аз например така и не можах да подкарам Cheating Death, въпреки, че пишеше, че е възможно), възможно е в интернет клуб да се ползва линукс и да има сложени игри. Другото което си мисля е, че не е задължително така да копираш интерфейса на windows, като ползваш kde. На повечето потребители им е достатъчно да виждат необходимите иконки на десктопа и това е, рядко им се налага да разглеждат старт менюто, а и не им е работата. В някои клубове, програмата която са сложили, за да им ограничава достъпа и да им отброява времето практически не им позволяваше да правят нищо, освен да си пускат игрите и програмите и пак нямаше недоволни. Според мен е достатъчно да сложиш нещо максимално улекотено, като fluxbox (ако не се лъжа като инсталираш една допълнителна програма може да слагаш иконки по десктопа) и да ограничиш максимално това, което могат да правят. Дори не е нужно да разбират, че компютърът е с линукс.