Автор Тема: Freesco 0.3.2 + Proxy Server Как?  (Прочетена 5642 пъти)

LORD__DEMON

• Напреднали
  • Публикации: 32
    • Профил
Freesco 0.3.2 + Proxy Server Как?
« -: Feb 08, 2006, 12:12 »
Това което ме интересува е: Може ли с Proxy Server да пренасоча трафика от една машина да минава през моя рутер? Проблемът ми е, че живея на 2 места, на едното съм си направил ЛАН мрежа, като за сървър използвам Freesco 0.3.2 с много хубав международен интернет. Обаче на другото място където живея не ми се дават луди пари за такъв нет, та мога ли с proxy да пренасоча трафика от пц-то към сървърът ми? и как да го направя? БЛАГОДАРЯ предварително на отзовалите се и се извинявам за отнетото ви време!
Активен

Hapkoc

• Напреднали
  • Публикации: 2117
    • Профил
« Отговор #1 -: Feb 08, 2006, 12:34 »
Може.

На машината с Freesco ще трябва да инсталираш допълнителен пакет, например squid.

Виж тук какво казват хората: http://dingetje.homeip.net/forum/index.php?showtopic=384

btw, линка горе е първия резултат от търсене на 'freesco proxy server' в google.

След като имаш работещ squid просто си настройваш клиентските програми да ползват машината с Freesco за прокси и толкоз.

п.с.: не е зле да попрегледаш конфигурацията на squid, да не се получи така, че който поиска да минава през твоето прокси.
Активен

LORD__DEMON

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 08, 2006, 12:38 »
Цитат (Hapkoc @ Фев. 08 2006,13:34)
Може.

На машината с Freesco ще трябва да инсталираш допълнителен пакет, например squid.

Виж тук какво казват хората: http://dingetje.homeip.net/forum/index.php?showtopic=384

btw, линка горе е първия резултат от търсене на 'freesco proxy server' в google.

След като имаш работещ squid просто си настройваш клиентските програми да ползват машината с Freesco за прокси и толкоз.

п.с.: не е зле да попрегледаш конфигурацията на squid, да не се получи така, че който поиска да минава през твоето прокси.

Аз имам качен sguid обаче нищо не му разбирам в настройките  ':crazy:'  само се обърквам още повече... Ако можеш да ми кажеш как да го настроя. ако искаш мога да ти пратя squid.conf да ми кажеш как да го настроя?
Активен

Hapkoc

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 08, 2006, 12:46 »
Ееее чакай сега, дай малко по-спокойно.

Нямам намерение да ти настройвам squid-а. Ако не те мързи ще седнеш да прочетеш малко и ще си го настроиш сам.

От четене не боли глава, най-много да научи нещо човек.

Не се засягай, просто помисли малко - дали не е малко нахално да отидеш при някой и да му кажеш - "искам да си сложа плочки в банята, ама не знам как става. може ли да ти дам плочките и ти да ми ги налепиш?"
Активен

LORD__DEMON

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Feb 08, 2006, 12:49 »
прав си. Извинявай, молбата ми наистина беше нахална. Въпросът е, че от скоро време се занимавам с линукс а прокси сървъри до сега не съм си имал работа и въобще не знам как функционира това нещо пък камо ли за настройка...
Активен

Hapkoc

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Feb 08, 2006, 13:31 »
Така е, човек като тръгне да конфигурира неща, с които не е имал сблъсък досега е малко тегаво, обаче важното е да се чете. Човек има свойството да е нетърпелив - искаш да подкараш нещо и по възможност веднага. Правилния подход според мен е да си наложиш малко търпение, да прочетеш кое как става и да го подкараш както трябва.

Принципно нямам идея как е във Freesco пакета на squid, но в повечето дистрибуции squid.conf идва с много подробни коментари кой параметър за какво служи. Също ще ти е от полза да прегледаш ето тези неща:

http://www.squid-cache.org/Doc/FAQ/FAQ.html
http://squid.visolve.com/squid/sqguide.htm

Поздрави
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Proxy server
Настройка на програми
empty 2 4205 Последна публикация Jul 07, 2004, 23:24
от empty
proxy server
Настройка на програми