Привет!
Искам да уточня, че не става въпрос за инсталиране /компилиране/ на ново ядро. Това го мога

'>
Знам, че мога сам да получа отговор на въпроса си, но трябва да експериментирам, а нямам свободно РС за целта.
Сега ще се опитам да обясня въпроса си...
На много места в нета се предлагат ИСОта на Current версията.
Ако имам тези ИСОта и реша да инсталирам, цялата инсталация си протича като при 10.2 да речем. Което ще рече, че ще си имам 2.4.х ядро на финала.
Да, но в /testing имаме 2.6.х.х.
Решавам да го инсталирам, правя upgradepkg на:
alsa-driver
kernel-headers
kernel-modules
kernel-source
И правя installpkg на:
kernel-generic
So far, so good

'>
Вече си имам нов /boot/vmlinuz при това 2.6.х.х.
Но! Ако се зачетем внимателно, ще видим че този kernel-generic поддържа само ext2
А ако ползвам ReiserFS? Какво става?
Трябва да едитвам /etc/lilo.conf
И да ползвам mkinitrd
/За тези, които са със Слак, но не разбират за какво говоря - прегледайте boot/README.initrd/
T.e ще трябва новото ми ядро да зарежда ReiserFS support като модул. Което не ми харесва особено :/
Естествено има и вариант да прекомпилирам, но нали затова ми е въпроса... Как да го постигна по лесния начин

'>
Вариант номер 2 обаче ми се върти през главата...
Особено след като прочетох последния changelog на
http://slackware.comЦитат |
kernels/test26.s/*: Upgraded to full-featured Linux 2.6.15.3 kernel. |
И наистина, като погледна файла на диска /kernels/test26.s/config
Виждам, че ядрото си има вградена поддръжка на ReiserFS
Тук обаче идва въпроса - как да го инсталирам с този bzimage?
Знам че при boot от диска ме пита кое ядро искам да зареди. Да предположим че избера test26.s
Но по време на инсталацията, когато си копира пакетите от диск 1, вероятно ще се инсталира kernel-source-2.4.x, kernel-headers-2.4.x, kernel-modules-2.4.x
Първо защото така е по default, второ защото те са на диск 1, а пакетите за 2.6.х са в директория /testing на диск 2
Пореден въпрос... Към края на инсталацията отново ме пита кое ядро да ползва. Да му посоча от диск, или да ползва вече инсталираното... /skip/
Aко още в началото съм избрал test26.s, тук може би трябва да избера skip... Т.е. да ползва вече инсталираното, ако допуснем че то е 2.6.х.х.
Или пак трябва да му посоча test26.s ?
Това е проблема ми... Дано не съм ви объркал и дано да сте ме разбрали
'>
И дано да сте имали търпение да го изчетете цялото
'>