« Отговор #3 -: Feb 21, 2006, 09:37 »
В последно време доста се помъчих с електронни книги във всевъзможни формати. Пробвах всички горепосочени програми, но останах доста разочарован от тях. Разбира се, с тях може да се чете, но "удобно" е доста далеч от това, което предлагат тези четци. Особено за по-големи файлове. Да не говорим, че документи с по-особена структура (картинки, хипервръзки и т.н.) едва се отварят от тях - и дума не може да става за функционалност на задоволително ниво.
Съветът ми (въпреки, че съм фанатичен привърженик на свободния софтуер) е да използваш Internet Explorer и майкрософтския хелпър, който идва с него под wine. Тази комбинация, за разлика от всички предишни предложения ще ти позволи да гледаш файлове с диаграми, които се кликват; фигури, които се уголемяват, интерактивни менюта и още доста екстри, които предлагат електронните книги в този формат.
Разбира се, ако ще четеш прост текст, няма да имаш никакви проблеми с който и да е от свободните четци. Най-удобен от тях ми се вижда вградения в КДЕ - с него можеш да си отваряш тези файлове директно с Konqueror.
Успех!

Активен
Linux is like a wigwam - no windows, no gates, apache inside!
We shall walk together through all eternity. Wandering in the shadows, spreading the fear!
Gentoo - Baselayout 1.12.9-r2
Linux 2.6.21-suspend2-r6 Mon Jun 25 17:48:08 EEST 2007