Автор Тема: Конфигуриране на интернет под Fedora Core 4 DHCP  (Прочетена 6844 пъти)

poisoner

• Напреднали
  • Публикации: 420
    • Профил
Конфигуриране на интернет под Fedora Core 4 DHCP
« Отговор #30 -: Mar 02, 2006, 13:18 »
значи щом не пингваш второто айпи нямаш нет, тва е на дир.бг. Сигурно мак адреса е различен от тоя на модема, или трябва да си сменищ на лан картата мак адреса с другия или да ти сменят при доставчика с този на лан картата.
Активен

Buzly - All Videos and Movies
TOP MOVIES
маратонки онлайн

m0x

• Напреднали
  • Публикации: 26
    • Профил
« Отговор #31 -: Mar 02, 2006, 19:13 »
Цитат (poisoner @ Март 02 2006,14:18)
значи щом не пингваш второто айпи нямаш нет, тва е на дир.бг. Сигурно мак адреса е различен от тоя на модема, или трябва да си сменищ на лан картата мак адреса с другия или да ти сменят при доставчика с този на лан картата.

Интернета ми е без да искам ауторизация от доставчика. След слагането на нова лан карта, просто пускам интернета и той тръгва. Има ли възможност мак адреса под линукс да е различен от този под windows? Има ли начин да проверя мак адреса под Win?
Активен

• Гост
« Отговор #32 -: Mar 02, 2006, 21:02 »
Да има, отваряш дос промпт и пишеш:
Примерен код
ipconfig /all
Там ще го видиш, НО няма начин да е различен, хардуера е един и същ а МАК адреса е хардуерен адрес, за разлика от ИП-то което е софтуерен адрес. Но за всеки случай прочети какво ти писах по-назад и им се обади на доставчиците и им обясни, че си с нова лан карта и им дай МАК адреса от резултата на командата
Примерен код
ifconfig
Активен

• Гост
« Отговор #33 -: Mar 02, 2006, 21:47 »
Цитат (m0x @ Март 02 2006,20:13)
Интернета ми е без да искам ауторизация от доставчика. След слагането на нова лан карта, просто пускам интернета и той тръгва. Има ли възможност мак адреса под линукс да е различен от този под windows? Има ли начин да проверя мак адреса под Win?

е как ще тръгне, не съм бил много на дхцп, само малко в USA към http://www.comcast.com/ пак с УСБ модем. Но бях с убунту и нямах никакъв проблем да го настроя от направо от графичния туул. Та как като си смениш картата ще тръгне до колкото знам ДХЦП-то те намира по МАК адреса и ти дава настройките, ако си смениш лан => и МАК-а как ще те намери ДХЦП-то.
Активен

m0x

• Напреднали
  • Публикации: 26
    • Профил
« Отговор #34 -: Mar 02, 2006, 22:24 »
Цитат (Guest @ Март 02 2006,22:47)
Цитат (m0x @ Март 02 2006,20:13)

е как ще тръгне, не съм бил много на дхцп, само малко в USA към http://www.comcast.com/ пак с УСБ модем. Но бях с убунту и нямах никакъв проблем да го настроя от направо от графичния туул. Та как като си смениш картата ще тръгне до колкото знам ДХЦП-то те намира по МАК адреса и ти дава настройките, ако си смениш лан => и МАК-а как ще те намери ДХЦП-то.

Преди 5-6 месеца си смених дъното, преди това бях с лан карта, но на дъното имаше вградена и аз ползвам нея. Нямах никакви проблеми, веднага тръгна интернета. Сега обаче немога да разбера защо не става, в началото когато мъчех интернета пипах из едни файлове, не config eth0 нещо такова беше, ще ги paste тук за да видите дали не съм збъркал нещо.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Има ли аудиомиксер във Fedora core 1?
Хардуерни и софтуерни проблеми
vesko_dechev 2 6837 Последна публикация Jan 21, 2004, 14:37
от apogza
Настройка на Fedora Core 1 ?
Настройка на програми
spider 0 4672 Последна публикация Feb 23, 2004, 17:01
от spider
Fedora Core 2