Автор Тема: Gdesklets в startup programs  (Прочетена 2017 пъти)

malone

• Напреднали
  • Публикации: 269
    • Профил
Gdesklets в startup programs
« -: Jul 02, 2006, 10:26 »
Инсталирал съм gDesklets 0.35.3.
Не намерих начин избраните от мен desklets да се стартират при зареждане на OS без да се стартира диалога за инсталиране/деинсталиране [gDesklets shell].

Желанието ми е при стартиране да се появяват само избраните от мен desklets без този диалог.
При посочване на gdesklets shell, като команда за стартиране се стартира и диалога, а не знам кой е стартиращия файл или опция, за да се стартира приложението само.

Благодаря предварително!

Активен

Безмислено е да даваш съвети на този, който не иска да ги използва. Каква е ползата от свещника в ръцете на слепеца.

licho

• Напреднали
  • Публикации: 59
    • Профил
« Отговор #1 -: Jul 02, 2006, 14:51 »
Цитат (malone @ Юли 02 2006,11:26)
Инсталирал съм gDesklets 0.35.3.
Не намерих начин избраните от мен desklets да се стартират при зареждане на OS без да се стартира диалога за инсталиране/деинсталиране [gDesklets shell].

Желанието ми е при стартиране да се появяват само избраните от мен desklets без този диалог.
При посочване на gdesklets shell, като команда за стартиране се стартира и диалога, а не знам кой е стартиращия файл или опция, за да се стартира приложението само.

Благодаря предварително!

Цъкни тука

Работна среда -> Настройки -> Още предпочитания -> Сесии
избираш таб Начални програми
избираш добавяне
и пишеш
това което искаш да се стартира.

или си запазваш сесията, едно и също е. аз се обърках понеже първо пробвах gdesklets но нещо не вървеше като хората и си намерих по малко хабещ памет вариант, а и мога да си слушам директно радио с пускането на компютъра

Активен

malone

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Jul 02, 2006, 18:53 »
Благодаря, но мисля, че бях достатъчно ясен.
По ред причини не ползвам gkrellm, а gDesklets.
Респективно питането ми е за gDesklets, а не за някаква друга алтернатива.
Активен

Безмислено е да даваш съвети на този, който не иска да ги използва. Каква е ползата от свещника в ръцете на слепеца.

redcure

• Напреднали
  • Публикации: 914
    • Профил
« Отговор #3 -: Jul 02, 2006, 19:58 »
Извинявай, но аз почти нищо не разбрах от това, което си написал.
Програмат се стартира, като напишеш gdesklets в конзолата и автоматично зарежда аплетите, които ти си си избрал. Би ли обясниял за този диалогов прозорец и как си инсталирал програмата?
Активен

Debian testing 2.6.18, Enlightenment DR17

http://www.debian.org/doc/manuals/apt-howto/index.en.html

malone

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Jul 03, 2006, 01:20 »
С удоволствие.
Инсталирам чрез
Примерен код
sudo apt-get install gdesklets

или със Synaptic PM, конкретно не мога да отговоря как го направих последния път, но съм инсталирал приложението и по двата начина. Не знам дали това има някакво значение.

За съжаление, в този форум не мога да представя изображение, но ако желаеш можеш да видиш screenshot на диалоговия прозорец ТУК.
Да, чрез конзолата се стартира, направих си скрипт, който стартира gDesklets, но това не е тривиалния начин.

.:: EDIT ::.
Намерих решението на проблема, ако може да се нарече така.
Съвсем просто е решението, като грешката е в мен, недоглеждане.
Странна е идеята на дизайнера, след като материализирам желанието си да стартирам дадено приложение, като го посоча в Startup Programs, да се налага още веднъж да потвърдя желанието си с натискането на бутона "Enable".
Аналогията е ясна, действието е подобно на checkbox-а при Windows след msconfig -> Startup.
Тук обаче са решили да е с бутон и инерцията и навика ме подведоха.
И странното е, че за скрипта не ми е искало потвърждение. Може би файла има значение ...?

Както и да е, сега всичко е наред, благодаря Redcure, твоя пост ме накара да позяпам диалога съсредоточено.

Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
gDesklets
Настройка на програми
Machkonti 1 1644 Последна публикация Dec 31, 2003, 02:32
от alabal
gDesklets
Настройка на програми
sebastianz55 13 4204 Последна публикация Jul 19, 2004, 17:15
от
linux programs
Настройка на програми