от SRG(20-06-2006) рейтинг (25) [ добре ]

Активен
FreeBSD 7.2 "The power to serve" & Slackware 12.2 & Debian 5
« Отговор #19 -: Jul 23, 2006, 14:24 »
Май по-лесно ще подкарам МиГ-29. Няма ли нещо с графичен инсталатор , като стартирам РС-то , само да си пита какво му трябва? Абе не съм много напреднал, но и не съм толкова забутан юзър, но за инсталация и обслужване май си трябва програмист, едва ли не. Дори да си поръчам CD-та с готова дистрибуция, и да предположим че успея някак си да я подкарам, ще трябва все във форума да вися да питам за това-онова, докато накрая ме баннат модераторите за спам

Активен
« Отговор #20 -: Jul 23, 2006, 15:35 »
Щом мене не баннаха, няма да баннат и теб. Аз съм тъп юзър, но успях да подкарам SUSE и дори на него да просвирвам емпетройки - все благодарение на този форум! Хората тук са много отзивчиви и обичат да помагат, тъй че не се притеснявай.
Има дистрибуции, дето се инсталират съвсем юзър френдли, в графичен интерфейс, за такива като нас с теб. На твоя компютър вероятно СУСЕ-то би забивало, но има и други. Няма страшно.

Активен
Chameleon in the Shadow of the night
« Отговор #21 -: Jul 23, 2006, 16:02 »
Не мога да говоря за Мепис, но Убунту е по-лесно за инсталиране от Прозорците даже. И после е абсолютно лесно за управление. Даже бих препоръчал Кубунту. apt-get улеснява живота толкова много. Щом приятелката ми няма никакъв проблем да се оправя с него, мисля че си е критерий за юзерфрендли дистрибуция (не че е глупава, но е жена  '> ) Ако имаш мерак пробвай.Горещо го препоръчвам Кубунту.

Активен
« Отговор #22 -: Jul 23, 2006, 16:08 »
Провай Mepis инсталацията му е 20-25 миниту - Debian базирано и може да ползва Debian хранилища. Мисля, че ще ти хареса, а ако не пробвай Ubuntu  '>.

Активен
'If your reality begins with your dreams, your dreams will become your reality!'
« Отговор #23 -: Jul 23, 2006, 18:48 »
Цитат | Май по-лесно ще подкарам МиГ-29. Няма ли нещо с графичен инсталатор , като стартирам РС-то , само да си пита какво му трябва? |
Цитат | Съветът ми обаче е да не се мъчиш с gentoo, а да пробваш някоя от "лесните" дистрибуции - Ubuntu, SuSe, Mandriva, Fedora - всички имат много приятни графични инсталатори (поне според мен инсталаторите на всички тези дистрибуции са по - приятни, отколкото на windows). |

Активен
« Отговор #24 -: Jul 23, 2006, 22:20 »
Ще дам и аз моя скромен съвет- пробвай мандрива 2006, френдли е, има графичен инсталатор плюс програма, подобна на партишън меджика, за рисайзване на дяловете и създаване на партишъни. Всички базови настройки се задават по време на инсталацията- интернет, юзъри, админ парола- подобно е на ХР-то. Пакетния мениджър urpmi, веднъж настроен, след инсталацията, улеснява изключително много ъпдейти/инсталация на софтуер, освен това ядрата на мандрива поддържат страшно много хардуер, и мирърите с пакети са много богати- към момента има 12 000 пакета за инстал/ъпдейт, ако не се лъжа. Изобщо от RPM базираните дистрибуции тази е "най-лесната" по мое мнение.И освен всичко друго си идва с два-три плейъра, антивирус, офис пакет, кодеци, 4 вида софтуер за печене на дискове, даунлоуд мениджъри- изобщо пълна десктоп-система, и мисля, че ще върви добре на твоя комп- при мен се държеше отлично на дюрон 1100 мхз, Джи форс 4 64 видео рам, 256 рам, 40 гига хард

Активен
« Отговор #25 -: Jul 24, 2006, 07:04 »
Каквото и да пробваш,ако не знаеш как да си изпечеш диска и Уиндоус няма да можеш да подкараш.Кнопикса трябва само да го сложиш в СД то и да рестартираш компа.След това нормално си зарежда всичко и имаш операционна система.Вече заредена имаш възможност да инсталираш Кнопикса и на харда. Същото е и с Мепис,Вектор и т.н. Проблема ти е ,че не може да почне да ти чете СД то.Което значи,че или си записал ИСО образа като файл,или записа е повреден.Провери СД то си какво е записано на него.Ако е един файл,то не си го записал правилно.Трябва да има няколко файла,реедмита и др.

Активен
« Отговор #26 -: Jul 24, 2006, 08:18 »
Цитат | Диска го направих точно както трябва - като стартиращо CD, а не като обикновен диск с данни, |
Като сваляш игри от арената на image файлове на стартиращи дискове ли ги правиш? От Nero Express даваш burn disc image or saved project и си готов.

Активен
...to boldly go where no one has gone before...
Подобни теми |
|
Заглавие |
Започната от |
Отговора |
Прегледи |
Последна публикация |
|
|
Gentoo
Настройка на програми
|