« Отговор #9 -: Aug 07, 2006, 14:22 »
Хм!
Аз експериментирам с ltsp и работи перфектно - отдалечено свързване с gdm, звук, настройки, връзка към локалните устройтсва - засега съм супер доволен, да видим по-нататък. Единственото което не знам как да направя е да пускам видео на тънкия клент с по-ниско ниво на мрежовия трансфер - засега е доста повече от 10М и картината насича золвещо. Не съм се заигравал с подобни неща и ме чака малко четене.
Както и да е.
Това, че показва логото на NVIDIA, значи, че изпълнява Х с настройките на отдалечената машина. вероятно има начин да използваш друг файл (xorg.conf), който да е съобразен с клиентската машина - знам как става под ltsp, но не и с отдалечена сесия на Х.
Грешката с шрифта, която дава е незначителна и не може заради това да прави проблеми.
Това, че показва мишката (и особено ако се движи), значи че правиш сесията успешно, но от там нататък нещо куца.
За да видиш какво е пусни един:
tail -f /var/log/Xorg.0.log
както и
tail -f /var/log/gdm/:0.log
на двете машини и гледай какво става (настройките за лог на отдалечени машини си е излишно усилие в случая).
Може да дадеш тук и поредицата команди които изпълняваш, както и някой друг конфигурационен файл, който да погледнем.
Успех!