wlado ей затова някои хора не ви харесват ...
Не можеш ли съвсем простичко да му обясниш, с няколко изречения. Уверявам те, по ще си му от полза с това, отколкото с оффффффф, хеххххх, с други пъшкания и хихикания.
Аз съм съвсем "млад" в Linux, но ще се опитам да го обясня. Ако греша поправете ме.
Стартираш си конзолата, не знам как става в Сузе, но предполагам, че е елементарно.
Предполага се, че се логваш в Linux, като потребител mafia.
За да изпълниш посоченото от теб трябва да си се логнал, като root, което става с изписването на командата su, след което ще ти иска паролата за root.
Въвеждаш я и вече в козолата ще имаш изписано нещо от рода на:
Цитат |
mafia@ime_na_ computera:~$ su Password: root@ime_na_ computera:/home/mafia# |
След това отиваш в директорията, където ти се намира файла, в случая на десктопа ти след което изписваш командата.
Става по следния начин:
Цитат |
root@ime_na_ computera:/home/mafia# cd /home/mafia/Desktop root@ime_na_ computera:/home/mafia/Desktop# sh ati-driver-installer-8.28.8.run
|
Държа да подчертая, че ще ти е трудно без да поработиш малко по английски или без да ползваш някъкъв речник, но така или иначе в съобщението ти пише, че ще ти се отвори диалоговия прозорец на инсталатора на ATI.
Оттам нататък би трябвало да се справиш и сам. Ако не се лъжа има си инсталация по подразбиране [default]. За начало използвай него метод.