Автор Тема: Тъп проблем с openoffice в mandriva 2007  (Прочетена 1167 пъти)

SRG

• Напреднали
  • Публикации: 110
    • Профил
Наскоро видях в новините,че е излязла нова версия на една от първите дистрибуции,заради която си "паднах" по Линукс.Реших да видя как са се справили този път от Мандрива и сложих една "на бързо".Първите ми впечатления от нея клонят към "доста добре".Е,има си и някои претупани неща - при първото пускане и леко "заиграване" с двете лан карти,които имам на рс-то незнайно защо ми се появи zombie процес  ':huh:' и колкото повече се "заигравах" с ланките,толко повече се увеличаваха тези зомбита.Също така е малко тъпо да се инсталира по default услугата им за обновяване "Нещосиonline" във версия,която оферират от Мандрива щаба като FREE и която между другото като се опитам да изключа също "сформира" зомби  ':huh:'
Както и да е.В общи линии дистрибуцията е изненадващо по-пъргава от доста други,има си доста софтуер,лесно се поддържа,абе добре е,но като отворих една таблица с OpenOffice и останах неприятно изненадан - ми той не е "научен" добре да се разбира с кирилица.Всичко,което е на кирилица в клетките излиза на квадратчета,но когато избера клетка с "кирилскo" съдържание в лентата над таблицата си излиза нормално на кирилица.
Не знам какво съм объркал (или не съм?!?),но малко ми е странно.Имам инсталирани българските локали,даже сложих и кирилизацията за Gnome,сложих и "микромеките" шрифтове,но не би - не ще и не ще.
Ако някой има идея какво става и може да помогне,ще му бъда благодарен ако сподели.
Активен

Jabber:sergos1@jabber.org

kolio_kolev

• Напреднали
  • Публикации: 356
  • Distribution: Mandriva 2011, Mandriva Cooker
  • Window Manager: KDE 4.6.x
    • Профил
Тъп проблем с openoffice в mandriva 2007
« Отговор #1 -: Oct 11, 2006, 09:37 »
При мене го няма този проблем, затова си мисля, че е по-скоро заради шрифтовете, които си/не си инсталирал...
Аз обикновено по време на инсталацията на  тази стъпка избирам освен стандартното "English" и "Multi Languages"->Bulgarian и след това нямам ядове с кирилицата, включително и в OpenOffice.
Добави "хранилище" на rpm пакети за Mandriva и пробвай ръчно да инсталираш няколко пакета:
Примерен код

urpmi.addmedia --update updates ftp://fr2.rpmfind.net/linux/Mandrakelinux/official/updates/2007.0/i586/media/main/updates/ with media_info/synthesis.hdlist.cz
urpmi.addmedia main ftp://fr2.rpmfind.net/linux/Mandrakelinux/official/2007.0/i586/media/main/release with media_info/synthesis.hdlist.cz
urpmi.addmedia contrib ftp://fr2.rpmfind.net/linux/Mandrakelinux/official/2007.0/i586/media/contrib/release with media_info/synthesis.hdlist.cz

Примерен код

urpmi fonts-type1-cyrillic x11-font-cronyx-cyrillic x11-font-cyrillic x11-font-misc-cyrillic x11-font-screen-cyrillic x11-font-winitzki-cyrillic

Ако интернета ти минава през прокси сървър разгледай опциите --proxy и --proxy-user на urpmi...
Примерен код
urpmi -h
....

--proxy        - use specified HTTP proxy, the port number is assumed
                   to be 1080 by default (format is <proxyhost[:port]>).
  --proxy-user   - specify user and password to use for proxy
                   authentication (format is <user:password>).
....
Активен

Кольо Колев
Mandriva BG: http://mandriva.biotronica.net
Bitronica.Net форуми: http://forum.biotronica.net

SRG

• Напреднали
  • Публикации: 110
    • Профил
Тъп проблем с openoffice в mandriva 2007
« Отговор #2 -: Oct 11, 2006, 11:20 »
Ми ....... имам ги сложени и пак не ще   ':angry:'