Автор Тема: Slackware 11 може ли да пише върху ntfs ?  (Прочетена 1555 пъти)

TuRBo_sHArK

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
Бе имам един slack-surrent от преди 2-3 месеца ма кат го скапа тогава ще го преинсталирам де.. та въпроса ми е що неможе да пише върху NTFS ми само чете? и ка може да са оправи? то ясно че тряа са прекомпилирва явно ядрото ама .. аз нема да са оправа явно сам така че на slaskware 11 и на него ли неможе да пише върху NTFS ?
Активен

alabal

• Напреднали
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
Slackware 11 може ли да пише върху ntfs ?
« Отговор #1 -: Jan 12, 2007, 10:55 »
Братко, използвай опцията за търсене на форума - има безброй такива теми и прочети правилата на форума!
Активен

It makes you awful glad that you were born a man.

senser

• Напреднали
  • Публикации: 1328
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 12, 2007, 09:30 »
не само Слак-а ами всички линукс-и могат да пишат от няколко месеца на НТФС благодарение на ntfs-3g драйвера

за да го ползваш трябва да махнеш поддръжката на fuse (file system in user space) от кернела, да си инсталираш ето този fuse модул, после и самият ntfs-3g driver

като направиш това монтираш НТФС дяловете с файлова система "ntfs-3g" може спокойно да си изтриеш уиндоуса под линукс  ':p'
Активен

astronom

• Напреднали
  • Публикации: 254
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 12, 2007, 09:57 »
Цитат (senser @ Ян. 12 2007,09:30)
не само Слак-а ами всички линукс-и могат да пишат от няколко месеца на НТФС благодарение на ntfs-3g драйвера

за да го ползваш трябва да махнеш поддръжката на fuse (file system in user space) от кернела, да си инсталираш ето този fuse модул, после и самият ntfs-3g driver

като направиш това монтираш НТФС дяловете с файлова система "ntfs-3g" може спокойно да си изтриеш уиндоуса под линукс  ':p'

Само да спомена, че още преди ntfs-3g имаше поддръжа за безпроблемно писане по ntfs дялове и то без допълнителни кръпки по ядрото. Поне аз вече не помня от колко време я ползвам тази въжможност... може би година, година и половина.
Активен

Г. Д. Сотиров

v_badev

• Напреднали
  • Публикации: 1355
    • Профил
« Отговор #4 -: Jan 12, 2007, 11:17 »
Цитат (astronom @ Ян. 12 2007,09:57)
Само да спомена, че още преди ntfs-3g имаше поддръжа за безпроблемно писане по ntfs дялове и то без допълнителни кръпки по ядрото. Поне аз вече не помня от колко време я ползвам тази въжможност... може би година, година и половина.

Със старият драйвер може да се променят файлове, но не и да се създават нови и да се трият.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Вапрос за NTFS и Slackware
Настройка на хардуер
PRP 2 1243 Последна публикация May 20, 2004, 17:57
от
NTFS : монтирам, но не мога да чета
Настройка на програми
glarus 4 6225 Последна публикация Jul 09, 2004, 17:11
от Hapkoc
Писане върху NTFS