« Отговор #7 -: Jan 20, 2007, 17:45 »
ji
Направо се чудя защо се хабя да ти отговарям. Но тъкмо съм започнал...
В случая с TrueCrypt говорим за кодирана файлова система. При това в реално време. В контейнера , който се вижда като отделен диск може да са например, текущите файлове от счетоводната програма. Можеш да си работиш с обикновената счетоводна програма и всички данни са криптирани по всяко време. Може да е работната директория на текстовата ти програма и т.н. По всяко време криптирането е осигурено. Независимо дали говорим за файл, директория, или отделен цял HDD.
За разлика от TrueCrypt PGP кодира файл по фаил. PGP е идеалната програма, ако трябва да съхраняваш кодиран файл. Да изпратиш такъв на някой по пощата, или дори само да го подпишеш.
Двете програми, както и всички останали, са мощни оръжия, ако се ползват по предназначение. Но не са взаимо заменяеми !!!
Относно бъдещето ... Дали е Linux, или не, въобще няма да коментирам с теб. Защото живеем днес и човека ясно даде заданието. Криптираната информация да може да се ползва под Linux и Windows. Щом така му трябва, значи въобще не му е все едно дало XP ще чете, или не. А безценния ти съвет да се сложи в офиса Linux, просто запази за себе си.
Някой ден ще разбереш, че в офиса командва шефа ти. И единствено само той казва каква ОС да се ползва. А пък като си толкова ентусиазиран относно Линукс бъдещето ще те запитам и искам конкретен отговор.
Би ли ми препоръчал проверен, изпитан и доказал себе си софтуер за счетоводство и склад под Linux? Ще съм ти благодарен ако ме светнеш поне за една такава програмка. А понеже явно си вещ в Linux делата, би ли ми казал с какво да си направя счетоводните отчети за ДДС и НОИ под Linux?