« -: Feb 07, 2007, 19:50 »
Здравейте, имам малко особен проблем с разделянето на трафика. Използвам ядро 2.6.19.2 компилирано според изискванията на горепосочения софтуер. iptables+IPMARK, ipset, но има някакъв проблем с tc, който засега игнорирам но ми трябва помощ и за него. Като за начало, при задаване маркиране на трафика ( --set-mark 1 ), iptables ми казва че нямам модула ip_tables, който всъщност е компилиран директно в ядрото. По нататък след като си направя всичко, игнорирайки горната грешка, интернета просто не тръгва по мрежата. Листването на веригите показа че пакети изобщо не достигат до там, което ме наведе на мисълта че IPMARK не си върши работата заради грешката. Това беше само единия проблем.
Другия проблем, както споменах горе беше за използването на празно правило в tc, с което да улесня разцепването на трафика намаляйки броя на правилата във веригите на iptables i tc, но в момента в който реша да го използвам, tc ми дава нечувана и невиждана досега грешка, която сама по себе си нищо не означава(за мен е обърквация в системата). Та въпроса ми е от какво може да е причинена и как може да се поправи.
Ако има още нещо ще пусна и следващ пост.
Благодаря за вниманието !