the_real_maniac.: Здравейте , моля Ви да ми помогнете ... Имам следната конфигурация .: ASUS P4P8X, Intel inside , V-DATA 256MB DDR 400 , ATI R9100 , HDD IDE ATA ! ( PATA ) Maxtor 80Gb , lan onboard 3c940 ! Това е най-важното ... Как започна всичко , моля ПРОЧЕТЕТЕ ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ * има защо да го казвам , последователно го четете ... : Сложих си Woody 3.0 r.0/1 , kernel 2.4.18-bf2.4 ... всичко добре , и е време да си сложа видео драйверите , това са на АТИ fglrx 2.8 ... Но проблема ми е друг, след като го компилирах , макнах , така да се каже ... agpgart fail ! -> лоша работа , въпреки отва fglrx си вървеше и Х също , но усещах си системата , че не е добре ... Драйвера на АТИ върви с АГПГАРТ ! Така че това , че тръгна ме учуди , преди не искаше ... ? без агпгарт, но това е друг въпрос ... И понеже не и не , усетих се че чипсета ми е прекалено нов , то и агпгарт си го каза , неподдържан интел чипсет .! '> '> Умен линукс , умен дебиан , умен кернел -> най-добрия засега за мен 2.4.18 най-безпроблеминия ми като цяло '> Е излезе 2.6.0 СТАБИЛНО -> е че то цял знак '> ( на съдбата ) '>)) Свалих си кода, имах късмет с интернета '>)) Радостен почнах .; make-kpkg clean make menuconfig -> all DONE ! '> rm include/linux/version.h make-kpkg --append_to_version -somestringtypehere kernel_image ОК! Оправям лило ... лило, рестарт ... ботване на новото ядро радостен , не ще ... ?!. error.: Bad EIP value error.: Kernel panic ... ... Търсих в интернет , насам -натам оказа се че проблема е в БИОС-а (ПНП биос-а по-точно ) ми !!! И в пнп-съпорта на ядрото '> Но както и да е , примирх се , след борба с по-нови и с по-стари биос-а , даже СИ МОДНАХ БИОС-а с този на P4P800 , защото с него зацепвало 2.6.0 понякога , да странна работа , е при мен не помогна '> Търся бисо 1005 - видях статия , в която се описва как било тествано П4П800 с ядро 2.4.22 !!! '> После като видях какво пише и за П4П8Х - моето дъно , че също е тествано с 2.4.22 се зарадвах и почнах да търся 1005 биос , но уви не го намерих и като се вгледах какво са писъли тези ^##$!$#$@%& , за дъното ми , че е с чипсет и875 , ми стана ясно , че нищо не са тествали !!! ( а е с и865П ) Е хубаво маханх пнп-съпорта и продължавам напред ... Сега агпгарт - супер всичко точно ! Трябва ми драйвер за ланката ми '> Е да ама няма '> има само за 2.4 , я намерих пач за драйвер в ядрото , който като се пачне подържа и моята '> еми супер , да ма неще ? Гледам и се чудя и какво да видя търси модулите за пнп-биос-съппорт-а , а аз съм ги махнал , за да си подкарам ядрото '> Еми мъка и борба, ако трябва да Ви напиша , всичко , което съм правил -> трябва да напиша цял РОМАН , та даже и 2, 3 тома '>)) и най-вече '> E добре , има супер ядрото 2.4.22+ , така де 2.4.23 '> '> с много поправени бъгове и дупки , и т.н, пак радост , пак интернет-а е добре изтеглих го и този сорс, ех късмет и кеф '> Пак компиллиране и т.н и пак проблем '> Този път проблем с убс-тата , еми добре си викам , айде ще се лиша от тях , не ги ползва чак толкова , та даже и почти хич, е няма да откажа една цифрова камера или фотоапарат , ако изпадне '> Та махнах съпорта , пак неще? Гледам и се чудя , викам си , а ето ви грешката .: e2fsck ... fsck.ext3 .: no such file .... /dev/hda3 try e2fsck -b 8193 <dev> ( не помогна , нямало /dev/hda3 !!! ) ####### /dev/hda3 -> това ми е root '> И си казах , ново дъно , дай да упдейтна , ЗА ПЪРВИ ПЪТ НАПРАВИХ ТАКЪВ ЪПДЕЙТ , след борба със сорсес лист + 2 часа -> ето ме с най-новите пакети !!! НА ВСИЧКО ЖИВО !!! Ребоот , радостно -> ъпдейта е направен под 2.4.18 '> '> Е ми пак дава грешка , с последни версии съм на всичко живо , което ми е инсталирано '> и '> , защото не тръгва тъпото ядро ! ( много съм му ядосан ) ... След около 20 прекомпилираня , го подкарах до момент-а , в който минава това и инициализизира ... ехт3-то , само че забива пак на нещо с hda !?. малко след него '> Но вече не си спомням точно какво беше , че след 30+ прекомпилираня на 2.6.0 + 30+ прекомпилираня на 2.4.23 вече почвам да псувам по Линукс !!! '> ... Въпрос 1 .: Как може да се оправи тази каша и да подкарам поне едното ядро като хората , т.е.: 2.4.23 -> да тръгне ... от там имам драйвери за всичко , поне се надявам да тръгнат , тръгва си пнп биос-а , еми това е ... '> 2.6.0 -> да подкарам пнп биос-а или лан картата '> ВЪПРОС 0 !!! '> ... ТАКА ЕТО ГО НАЙ-ВАЖНИЯТ ВЪПРОС МАЙ , КАК ИСКАТЕ ЛИНУКС ДА СЕ НАЛОЖИ , БЕ М*** МУ ***** !!! Та той неможе да поддържа най-новия хардуер !!! Моето дъно , 10 проблема - струва 100$ и е с чипсет i865P-> ASUS P4P8X ASUS P4P800 -> 125$ ASUS P4C800 -> 150$ ASUS P4C800 Deluxe - 175$ !!! И на всички тези дъна прави проблем , ДЪНО ЗА 175$ с и875ПЕ ! на АСУС !!! А като гледам хората имащи същия проблем като мене , конфигурациите са им по 2000$ и отгоре и ЛИНУКС-а не тръгва , А СЕГА МА** МУ ***** как да се радвам , НАПРАВО УСЕЩАМ КАК РАБОТАТА Е ЗЛЕЕЕ !!! 2.4.23 - не тръгва , 2.6.0 -> също ! , 2.4.18 - прекалено старо !?. Е какво остана ! Не ме разбирайте погрешно , това ми е домашното ПС , но ако беше сървър , служебно или какво , мене щяха да ме уволнят, щепе да се носи факт-а -> Линукс с 2.6.0 ядро не върви на конф. за 2000+$ ( е моята не е толкова де, доста много по-малко ... ) с маркови компоненти !!! Ако искате да Ви постна една коф. от листите ... А-ДАТА ВИЕСТА ДДР500 памет !, абе просто нямам думи , е очаквам отоговор ! Ако има решение кажете го ЩЕ СЕ РАДВАМ АЗ ДА СЪМ В ГРЕШКА ! '> ... и да можете да ми помогнете , защото ... иначе това е много лошо за Линукс ... Е Ако сте прочели това ,значи или съм Ви заинтригувал или наистина имате идея , е очаквам ВИ '> Предваритено МНОГО Ви благодаря '> ... С уважение .: the_real_maniac / e_x_p4@bitex.bg
|