А бе, Емо, защо ми "скачаш"? Не съм казал, че нещото не трябва да го има, защото не съм фен на производителите му... Можеше съвсем спокойно да ме попиташ "Защо мислиш, че не трябва да съществува такава магистратура?"...
Може да има организирани курсове от университета, както CISCO Academy, но съществуването на магистърска специалност изцяло посветена на някаква фирма ми се струва неадекватно. Т.е. неадекватно е издаването на държавна диплома върху специалност свързана с някаква фирма. В най-добрия случай това може да се направи като някаква допълнителна специализация след бакалавърската степен и да се получават сертификати от Майкрософт, а не от държавата.
Всеки си има свои трипове и може да харесва различни неща - добре би било и да може да се реализира, но между държава и фирма разликата трябва да е ясна!
POST SCRIPTVM: А ако на всеки език за програмиране се отделяше внимание в университета, 10 семестъра далеч нямаше да са достатъчни

'> Университетът на първо място ти дава определен начин на мислене и средства за решаване на проблемите, а езиците за програмиране (които са способ за имплементиране на решенията) можеш и сам да си ги учиш, веднъж като си видял по един език от всяка парадигма (императивно, функционално, обектно ориентирано, логическо програмиране)...