Здравейте,често ме питат как се печели от "безплатното" сигурно е некачествено...
моето МНЕНИЕ Е:
За непредубедени мога да спомена малко факти:
1.1/Бъди полезен /пр.Google/ +маркетинг и печели.
1.2/Макдоналдс не фалира и не е патентовал хамбургера
как печели тогава тази мега бизнес-система?
Както се казва всеки може да си направи домашен хамбургер,но не всеки може да си направи Макдоналдс или Google...
2. Да,но безплатния софт. не е хамбургер.
2.1/При добрия търговец продукт=стокатаХ-също и за добра маркетинг система /основата на успешния бизнес/
2.2/Масовото разпространение на продукта покачва стойността му;
Kой ще си купи GSM или FAX ако др.нямат и кой колко абоната имал в BG...И защо ли MS ще използват нов универсален файлов формат?

'> А колко от нас ползват Google...

'>
2.3/Колко хора тестват MS или продукти на Autodesk срещу заплата и в срок.А колко хора тестват безплатния софт. безплатно и без да претупват теста /който иска да му работи добре компютъра.../

'>
2.4/Не всичко е безплатно:книги,CD-та...
Обикновено "безплатното" се плаща или по др. начин или от някой друг-Google...

'>/инвеститорите да речем,нали още няма безплатен монитор,мишка и т.н.освен на рожден ден./
3.Да,но ако не всичко е безплатно,то не е ли по скъпо:повече време за настройка,няма специалисти по поддръжката?...
3.1/Темата беше:как се печели от "безплатното",а не колко ще ми струва то.Може да направи някои и такава тема за да не се заяжда някой с тази тук.
ПИТАМ-ЕТО И ВЪПРОСА:
Може ли някои да направи тема:
"Колко ще ми струва"
3.2/Ако може да е нещо от типа:
-време за инсталиране и настройка за да заработи офиса с ОС от типа... и приложения за нея1...2...3...
-специалисти по поддръжката:фирми в BG...,добри люде готови да съветват такива като мен-търся,тествам,питам

'>
-сайтовете им или др. координати
-дистрибуции и програми които се очаква да станат платени или вече са...и т.н.
4.Ето моя скромен опит с безплатните програми:
4.1/Blender-2.43-RC3-windows
/за сега го тествам и уча 3dsmax с надеждата да не ползвам 2-рата много е зле нищо че е от Autodesk -AutoCAD е мн.по-гъвкава/но само за 2D-то

'>/+да не пропусна SketchUp-за дизайнери много добра и гъвкава програмка за 3D;
4.2/DESI3572-професионална за 2D;ако някой я ползва моля да се обади

/
4:
3./7-Zip/;4.artsee;5.BitComet;6.EasyClea;7.ExtractNow
8.Foxitreader;9.GIMP-2.2.13;10.OpenOffice.org;
11.Orbit Downloader;12Quicktimealternative;
12.MozillaFirefox;
и 13.Но не на последно място Avast;P.S. OpenOffice.org бе така добър да коригира правописа.

'>