« Отговор #32 -: Jun 04, 2007, 20:32 »
Здрасти, loxs!
Ползвал съм D70s, а сега имам D200. Няма проблеми както с FreeBSD, така и с Линукс.
D200 е скъп за условията, които имаш. D70(s) е едно идеално решение. Не трябва да се забравя, обаче, че аз съм почитател на Nikon и съм снимал аналогово също с Nikon. Затова приеми мнението ми само като на Nikon-фен. :)
Преди да вземеш нещо, закарай баща си до магазина, за да хване апарата с ръка. Когато си купих D70s имах алтернативата 350D на Canon. Отказах се от Canon-а, освен всичко друго, и затова.. че е по-лек! Лекотата на един апарат далеч не винаги е нещо желателно; особено от човек, който е снимал с аналогови машини.
Недей да включваш като критерии броя на пикселите, както правят повечето хора! Един апарат като D2H (с 4 мегапиксела) е несравнимо по-добър от 10Мпикселовия D80.
Lumix-ите не са никак лоши. Но човек, който разбира от фотография, най-добре би се чувствал с огледално-рефлексен апарат със сменяща се оптика. Ако се решиш на такова нещо, погледни цените на стъклата примерно в eBay.
Мога да ти дам колкото ти трябват Nikon-ски Raw-снимки. Драсни 1 мейл или PM, ако те интересуват. По мейл можем да поговорим и за цените на употребявани апарати.
Успех!
:)