Ех, като се започне едно плюене на едни дистрибуции и хвалене на други... не мога да определя чувствата си в такива моменти
Чудя се вечно ли народа ще си троши клавиатурите от писане за такива безсмислени теми. Стига бе, хора! Дистрибуцията е просто лично предпочитание и нищо повече. Дистрибуция не може да се препоръча - никога не се знае напълно и точно предпочитанието на човека отсреща, дори и в реален разговор. Дистрибуция е безсмислено да се оплюва и да и се слага етикет "Боклук", защото в основата си тя носи същото това ядро, което всички ползваме. А нередактируеми части от работата и няма - всеки може да си направи каквото поиска. И ще я направи такава, каквато я предпочита, независимо че маса народ ще каже, че е сътворил боклук. Ултраси трябва да се трепят с нокторезачка, независимо за каква тема от Вселената и извън нея става дума. Всяка дистрибуция става за всичко. Всяка дистрибуция може всичко, което могат и другите. А това как ще работи дадена дистрибуция, зависи само от човека, който оперира с нея.
loxs, вероятно знаеш доста, но какво ти дава правото да поставяш етикети на дистрибуциите? Аз използвам Убунту на 3 от машините ми, като 2 от тях са сървъри с доста услуги на тях. Далеч съм от обикновения ползвател, но дистрибуцията си ми върши перфектна работа, както за десктоп, така и за сървърна работа. А когато нещо се счупи, си го оправям бързо. Ползвам и други дистрибуции. Имам и FreeBSD и Solaris на виртуални машини, но работата с тях е друг въпрос. Просто исках да кажа, че дистрибуцията е без значение. От значение са само знанията на човека. И както казах в една друга тема - който не е съгласен с мен по този въпрос, да сяда да чете, а не да пълни форумите с глупости. Язък за цялото време и усилия, които се губят в обсъждане на дистрибуции, вместо да се решават наистина смислени въпроси.
Благодаря за вниманието или невниманието

'>
edit: Забравих да отбележа. Аз съм се учил що за чудо е Линукс едновременно на Ubuntu, Debian, Mandrake и SuSE (просто няколко машини). От всички тях може да се научи може би най-важното нещо - усещането за работа с Линукс (да, и SuSE). Оттам нататък това дали човек ще се научи ли не, зависи от ентусиазма на човека, а не от дистрибуцията.